Νέα έκδοση: Λέσβος – Ανακύκλωση και φυσικό περιβάλλον

Στο λεύκωμα «Λέσβος. Ανακύκλωση και φυσικό περιβάλλον» παρουσιάζονται όψεις του ανυπέρβλητου φυσικού πλούτου της Λέσβο

Εκδόθηκε από την Ανακύκλωση Αιγαίου – Χυτήρια ΑΒΕΕ το λεύκωμα «Λέσβος. Ανακύκλωση και φυσικό περιβάλλον» (σελιδοποίηση-εκτύπωση-βιβλιοδεσία: Δ. Δούκας και Σια ΟΒΕΕ, σχεδιασμός: Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή), στο οποίο παρουσιάζονται όψεις του ανυπέρβλητου φυσικού πλούτου της Λέσβου, με στόχο αφενός την παραπέρα προβολή και ανάδειξή του και αφετέρου την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας για την προστασία του.

Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο μιας σειράς παρόμοιων εκδόσεων των επόμενων χρόνων, που θα υπηρετούν κοινούς στόχους.


Τις σελίδες του κοσμούν φωτογραφίες των Βασίλη Ραϊστέλλη, Δημήτρη Σταματέλλη, Μάκη Αξιώτη, Αναγνωστηρίου Αγιάσου, Κώστα Ζιαμπάρα, Γιώργου Παπαδόπουλου, Γιώργου Φρανσουά, Γιάννη Καρατζά, Βέννηυ Λυμπέρη, Χριστόφορου Σαμαρά, Στρατή Ζάνταλη, Amir Ali, Νάγιαυ Βακλατζή, Θόδωρου Βαλσαμίδη, Γιώργου Καζάζη, Χρήστου Κουζέλλη, Στρατή Λιγιρού, Στρατή Μακροδούλη, Μανώλη Μπίνου, Μαρίας Μπουρού, Μαρίας Τσιριγώτη, Στρατή Τσουλέλλη και Χαράλαμπου Χιωτέλλη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την πρόθυμη και ευγενική τους ανταπόκριση.


Όπως τονίζεται στον πρόλογο, η κατάσταση του περιβάλλοντος δεν είναι αποτέλεσμα μόνο βιολογικών και φυσικών νόμων, είναι εξ ίσου αποτέλεσμα κοινωνικών αποφάσεων και επιλογών. Με τις επιλογές μας, που υποτάσσονται στην ακόρεστη βουλιμία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, καταστρέφουμε τον πλανήτη. Η συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών είναι συστατικό στοιχείο μιας αξιοβίωτης ολοκληρωμένης ανάπτυξης, που μας αφορά όλους.

Ειδικά στη χώρα μας με τα συγκεκριμένα κλιματολογικά και γεωμορφολογικά δεδομένα (ακτές, βιοποικιλότητα, κλπ), το περιβάλλον αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο, το οποίο χρήζει προστασίας, ώστε να αποτελέσει το υπόβαθρο μιας ανάπτυξης, η οποία θα φέρει άμεσα και έμμεσα οφέλη στον άνθρωπο.


Υιοθετώντας τις σύγχρονες αντιλήψεις της κυκλικής οικονομίας, η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΧΥΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ υπήρξε πρωτοπόρα στη Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο στη διαχείριση – ανακύκλωση αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων. Παράλληλα αναπτύσσει κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις (πτυχή των οποίων είναι και η παρούσα έκδοση), συμβάλλοντας στην ανάδειξη και αναβάθμιση του κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, αλλά και της τοπικής οικονομίας.

Το βιβλίο θα διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε Βιβλιοθήκες, σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά σωματεία, καθώς και σε λοιπούς μαζικούς φορείς, στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής προσφοράς της Εταιρείας.
Τα κείμενα συνυπογράφουν ο Παναγιώτης Ε. Σινιόρος, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και ο Παναγιώτης Μ. Κουτσκουδής που έχει τη γενική επιμέλεια του λευκώματος,

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος