Νάπολη: Τοιχογραφία του Ντοστογιέφσκι ως απάντηση στο “κόψιμο” του μαθήματός του

Εξοργισμένος δηλώνει ο Ναπολιτάνος ​​καλλιτέχνης Jorit με την απόφαση του Πανεπιστημίου του Μιλάνου “Bikoka” να κλείσει το επιστημονικό μάθημα για τον Ντοστογιέφσκι λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αντί να εισαγάγει τη μελέτη της ουκρανικής λογοτεχνίας. Ο ​​καλλιτέχνης αφιέρωσε μια μεγάλη τοιχογραφία στον συγγραφέα των μυθιστορημάτων «Έγκλημα και Τιμωρία», «Αδελφοί Καραμάζοφ» κ.α.

Ο Jorit δήλωσε ότι πολλοί Ιταλοί καταδικάζουν την ενέργεια του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, η διοίκηση του οποίου απέσυρε αυτή την απόφαση μετά από αρνητικές αντιδράσεις στο κοινό. Η τοιχογραφία του Ναπολιτάνου καλλιτέχνη βασίζεται στο πορτρέτο του Ντοστογιέφσκι, που ζωγράφισε το 1872 ο Βασίλι Πετρόφ.

Η μεγάλη τοιχογραφία είναι ζωγραφισμένη στη γωνία του τοίχου της Τεχνικής Σχολής Augusto Ridgi. Το δεύτερο μέρος της τοιχογραφίας είναι ένα απόσπασμα από την ταινία του Πιέρ Πάολο Παζολίνι «Γεράκια και σπουργίτια», που προειδοποιεί ότι η ανισότητα στον πλούτο και ο ταξικός πόλεμος θα μπορούσαν να είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος