«Μικρά Ασία της θάλασσας, της καρδιάς και της γυναίκας»

Με την παρουσίαση της σπονδυλωτής παράστασης «Μικρά Ασία της θάλασσας, της καρδιάς και της γυναίκας» από το Αχαϊκό Εργαστήριο και την Ομάδα συν-δράση, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Σακελάρη, συνεχίστηκε το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουνίου στο θεατράκι της Κρήνης το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Η παράσταση είχε θέμα την προσφυγιά, το 1922 και τους Έλληνες Μικρασιάτες που με βία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη τους, να ξεριζωθούν, να γίνουν προσφυγές. Φαινόμενο διαχρονικό στην ανθρώπινη ιστορία που φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Τα κείμενα της παράστασης βασίζονται σε λογοτεχνικά έργα της Διδώς Σωτήριου και της Βασιλικής Ράλλη καθώς και σε μαρτυρίες προσφύγων.

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου συνεχίζονται το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου με την Θεατρική Ομάδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου να παρουσιάζει το έργο «Μπόμπα Χαρακίρι». Πρόκειται για μία διασκευή του θεατρικού έργου «Η ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ» του Δημήτρη Ψαθά και της ομότιτλης κινηματογραφικής ταινίας του Γιάννη Δαλιανίδη
Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι δωρεάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος