Μαθητικός διαγωνισμός infographic για τα 100 χρόνια από το 1922

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με τον γενικό τίτλο «Μια θάλασσα μνήμες …και γινήκαμε όλοι ένα», θα πραγματοποιηθεί μαθητικός διαγωνισμός πληροφοριακού γραφήματος (infographic), δηλαδή, γραφική απεικόνιση δεδομένων και πληροφοριών σχετικών με την πορεία αφομοίωσης του προσφυγικού στοιχείου, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς, που στην περιοχή του δέχτηκε μεγάλο αριθμό Μικρασιατών προσφύγων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «Στόχος, η παρουσίαση της πολύπλευρης προσφοράς και της διάνθισης της τοπικής κοινωνίας, με κατανοητό τρόπο ώστε να είναι εύληπτο από τον πολίτη. Τέλος, όλα αυτά τα ελκυστικά μαθητικά έργα τέχνης και πληροφορίας θα εκτεθούν στο κοινό, θα αξιοποιηθούν για την δημιουργία αναμνηστικών (τα οποία μπορούν να διατεθούν στους πολίτες κατά τη διάρκεια άλλων σχετικών εκδηλώσεων) διεγείροντας το ενδιαφέρον του για τον ξεριζωμό, την καταστροφή και την αναγέννηση.

«Η μαθητική κοινότητα έχει έναν σημαντικό ρόλο στην απόδοση τιμής στους προγόνους μας, που ξεριζωμένοι από τις πατρογονικές εστίες τους μεταλαμπάδευσαν τον τρισχιλιετή ελληνικό πολιτισμο τους στις νέες πατρίδες. Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός infographic δίνει αυτή τη δυνατότητα στη νεολαία μας να εκφράσει με σύγχρονο τρόπο τα συναισθήματα και την συγκίνηση γι’ αυτήν την εθνική τραγωδία με μια αιώνια υπόσχεση: “Δεν ξεχνούμε”», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Αθανάσιος Γιαννακός.

Σημ.: Οι αιτήσεις και τα ερωτηματολόγια, μαζί με τα έργα, αποστέλλονται το αργότερο μέχρι 30/06/2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: paideias@kalamaria.gr
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τον διαγωνισμό, Αθανάσιος Τσιώλης Τηλ. 2313314175 Web: www.kalamaria.gr → ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Infografic».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος