Λεύκωμα με φωτογραφίες από την πανδημία εκδίδει η Κέιτ Μίντλετον

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον, εκδίδει λεύκωμα φωτογραφιών με τίτλο «Hold Still: A Portrait Of Our Nation in 2020» που παρουσιάζει «οδυνηρές και προσωπικές» ιστορίες από την περίοδο της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν στη Μ. Βρετανία.

Το λεύκωμα, που περιλαμβάνει 100 φωτογραφίες, καταγράφει το περασμένο έτος της πανδημίας και κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Περιλαμβάνει φωτογραφίες εργαζομένων πρώτης γραμμής καθώς και ατόμων που έζησαν απομονωμένοι από την οικογένεια και τους φίλους τους, αλλά και στιγμές αισιοδοξίας και χαράς.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν άτομα όλων των ηλικιών από όλη τη χώρα τα οποία υπέβαλαν τις φωτογραφίες που είχαν τραβήξει κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Από τις περίπου 31.000 φωτογραφίες που υποβλήθηκαν, επιλέχθηκαν οι 100.

«Μέσω του Hold Still, ήθελα να χρησιμοποιήσω τη δύναμη της φωτογραφίας για να δημιουργήσω ένα μόνιμο αρχείο αυτού που βιώσαμε όλοι, να καταγράψω τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων καθώς και τις σημαντικές στιγμές που βίωσαν οι οικογένειες και οι κοινότητες εκείνη την περίοδο», είπε η Μίντλετον χαρακτηριστικά. «Για μένα, η δύναμη των εικόνων βρίσκεται στις οδυνηρές και προσωπικές ιστορίες που αφηγούνται», πρόσθεσε.

Λεύκωμα με φωτογραφίες από την πανδημία εκδίδει η Κέιτ Μίντλετον

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με μερικούς από τους φωτογράφους και τους συμμετέχοντες, να ακούσω τις ιστορίες τους από πρώτο χέρι – τις στιγμές χαράς, αγάπης και κοινοτικού πνεύματος, αλλά και τη βαθιά θλίψη, τον πόνο, την απομόνωση και την απώλεια», δήλωσε η Μίντλετον.

«Οι φωτογραφίες που υποβλήθηκαν βοήθησαν στη δημιουργία ενός ενοποιητικού και καθαρτήριου πορτρέτου της ζωής σε καραντίνα», δήλωσε ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης Δρ Νίκολας Κάλιναν.

Το λεύκωμα θα ξεκινήσει να διατίθεται προς πώληση στα βρετανικά βιβλιοπωλεία αλλά και στο διαδίκτυο, από τις 7 Μαΐου.

Το 50% των εσόδων από τις πωλήσεις του λευκώματος θα διατεθεί στα εκπαιδευτικά και κοινοτικά προγράμματα της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ το άλλο μισό θα διατεθεί για την υποστήριξη του φιλανθρωπικού οργανισμού για την ψυχική υγεία «Mind», καθώς και άλλων πρωτοβουλιών υποστήριξης τοπικών κοινοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: Skynews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος