Κρήτη: Αφιέρωμα στα 90α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

Στους ρυθμούς του Μίκη Θεοδωράκη και του Ζορμπά θα χορέψουν την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, οι Χανιώτες που θα βρεθούν στο λιμάνι της πόλης.

Στις 19:45, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90ά γενέθλια του διακεκριμένου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, οι κάτοικοι των Χανίων και οι επισκέπτες της πόλης θα δημιουργήσουν μία ανθρώπινη αλυσίδα, χορεύοντας τον χορό του Ζορμπά με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και τη συμμετοχή παραδοσιακών συλλόγων.

«90 χρόνια Μίκης, φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2015» είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων, τη διοργάνωσή των οποίων έχει αναλάβει ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον δήμο Χανίων, την ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 21:00, στο Μεγάλο Αρσενάλι με ρεσιτάλ πιάνου με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, από τον διεθνούς φήμης Γερμανό πιανίστα Gerhard Folkerts.

Τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου, Χανιώτες καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα θα δώσουν μία μοναδική μουσική συναυλία με έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, ενώ την Τρίτη 28 Ιουλίου, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην οποία θα συμμετέχει το μουσικοχορευτικό καλλιτεχνικό δυναμικό των Χανίων.

Την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, στις 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης αρχειακού υλικού από το γύρισμα της ταινίας «Ζορμπάς ο Έλληνας» και αφίσας από τις προβολές της ανά τον κόσμο.

Στις εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται επιπλέον προβολές ταινιών του Μιχάλη Κακογιάννη, που θα πραγματοποιηθούν στους κινηματογράφους της πόλης. Το ειδικό καλλιτεχνικό “αφιέρωμα” κλείνει την Πέμπτη, 5 Αυγούστου, με ημερίδα για τον Ζορμπά, που θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στο Μεγάλο Αρσενάλι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος