Επαναλειτουργεί ο θερινός κινηματογράφος ΑΒ στα Πατήσια

Ριζικά ανακαινισμένος επαναλειτουργεί ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος ΑΒ στα Πατήσια, που παρέμενε κλειστός επί τριάντα χρόνια.

Επαναλειτουργεί ο θερινός κινηματογράφος ΑΒ στα Πατήσια
EUROKINISSI/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η γειτονιά των Πατησίων αποκτά ξανά ζωή, φως και πολιτισμό, με τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου, ο οποίος είχε κλείσει το 1990 όταν πουλήθηκε το επιβλητικό διώροφο αρχοντικό στην οδό Θεοτοκοπούλου που τον φιλοξενούσε. Το 2005 ο Δήμος Αθηναίων αγόρασε το σύνολο της ιδιοκτησίας, προκειμένου να διασώσει ένα στολίδι της αστικής ιστορίας της πόλης και να το επιστρέψει σήμερα στη γειτονιά και τους κατοίκους της.

Τώρα, ο θερινός κινηματογράφος μαζί με το γειτονικό πάρκο Κλωναρίδη – Φιξ που αναμορφώθηκε πλήρως δημιουργούν στα Πατήσια δύο σημεία αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Επαναλειτουργεί ο θερινός κινηματογράφος ΑΒ στα Πατήσια
EUROKINISSI/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Επίσης, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου «το εμβληματικό πάρκο ΦΙΞ που πρόσφατα μεταμορφώθηκε σ’ ένα σύγχρονο αειφόρο αστικό πάρκο, με δομή και φύτευση βάσει των διεθνών τάσεων αρχιτεκτονικής τοπίου και περιβαλλοντικού σχεδιασμού, σηματοδοτεί την αναβάθμιση της γειτονιάς σε σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, που δίνει πολύτιμες “ανάσες” δροσιάς στους ανθρώπους της πυκνοδομημένης περιοχής των Πατησίων».

Πηγή: ΑΠΕ, Δήμος Αθηναίων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος