«Καλαμαριά, η άγνωστη ιστορία». Το νέο εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ του Δήμου Καλαμαριάς

Array

Η ιστορία της Καλαμαριάς και συγκεκριμένα της ευρύτερης περιοχής του Κόδρα, ξετυλίγεται μέσα από το εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (10’) που δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Καλαμαριάς: «Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι η ανάδειξη της αρχαίας ιστορίας της περιοχής Κόδρα- Καραμπουρνάκι, των αρχαιολογικών ανασκαφών που έχουν προηγηθεί, καθώς και αυτών που ακολούθησαν και είναι σε εξέλιξη, έχοντας αποκαλύψει ευρήματα από τον 10ο – 9ο αι. π.χ., σύμφωνα με τις αναφορές και την επιστημονική τεκμηρίωση των αρχαιολόγων και ιστορικών, Ελένης Μανακίδου (Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας -Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας Α.Π.Θ.) και Δέσποινας Τσιαφάκη (Διευθύντρια Ερευνών, Υπεύθυνη Τμήματος Πολιτισμού & Δημιουργικών Βιομηχανιών, Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά).

«Μετά από πολλές συναντήσεις-ενημερώσεις από τις αρχαιολόγους-υπεύθυνες της αρχαιολογικής ανασκαφής στο Μεγάλο Πάρκο Κόδρα, αισθανθήκαμε την υποχρέωση και κρίναμε σκόπιμο και επιβεβλημένο την ανάδειξη της ιστορικότητας της ευρύτερης περιοχής του Κόδρα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, Αθανάσιος Γιαννακός.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Χατζηβασιλείου, ενώ για την δημιουργία και προβολή του ντοκιμαντέρ δόθηκε η έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης».

Σχετική είδηση: Τα «απολυμαντήρια» της Καλαμαριάς και οι Μικρασιάτες πρόσφυγες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος