Η νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι θα ανοίξει το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Σας μιλήσαμε πρόσφατα για τη νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι με τίτλο «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» καθώς έχει επιλεγεί να ανοίξει το Φεστιβάλ του Τορόντο.

Η πολυαναμενόμενη όμως και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Hayao Miyazaki [Kimitachi wa do Ikiruka] θα κάνει ποδαρικό και στην 71η έκδοση του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν [εκτός διαγωνιστικού].  Η ταινία θα προβληθεί στο Kursaal Auditorium την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, μετά το γκαλά έναρξης.

Η νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι θα ανοίξει το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Ο γεννημένος στο Τόκιο το 1941, δημιουργός της μοναδικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων» Χαγιάο Μιγιαζάκι (Hayao Miyazaki), ίδρυσε το Studio Ghibli με τον Isao Takahata το 1985.

Από τότε, έχει σκηνοθετήσει ταινίες όπως «Το κάστρο στον ουρανό» [Tenku no Shiro Rapyuta / Castle in the Sky (1986)], «Η γειτονιά του δάσους: Οι περιπέτειες του Τοτόρο» [Tonari no Totoro / My Neighbor Totoro (1988)], «Κίκι: Η μικρή μαγισσούλα» [Kiki’s Delivery Service (1989)], «Οι αερομαχίες του Πόρκο Ρόσσο» [Kurenai no Buta / Porco Rosso (1992)] και η υπέροχη «Πριγκίπισσα Μονονόκε» [Mononoke Hime / Princess Mononoke (1997)].

Το «Ταξίδι στη Χώρα των θαυμάτων» [Sen to Chihiro no Kamikakushi / Spirited Away (2001)] έσπασε όλα τα ρεκόρ εισιτηρίων στην Ιαπωνία και κέρδισε πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της Χρυσής Άρκτου στο Φεστιβάλ Βερολίνο αλλά και του Όσκαρ για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων. Το «Κινούμενο Κάστρο» [Hauru no Ugoku Shiro / Howl’s Moving Castle (2004)] κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ ως καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων, κέρδισε το βραβείο Osella στο Φεστιβάλ της Βενετίας και ο Miyazaki έλαβε τον Χρυσό Λέοντα για το επίτευγμα συνολικής καριέρας του τον επόμενο χρόνο. Η επόμενη ταινία του, το «The Wind Rises» [Kaze Tachinu (2013)] κέρδισε επίσης υποψηφιότητα για Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων.

Το 2012 ο Χαγιάο Μιγιαζάκι ονομάστηκε πρόσωπο πολιτιστικής αξίας από την ιαπωνική κυβέρνηση. Δύο χρόνια αργότερα έλαβε το Τιμητικό Βραβείο της Ακαδημίας για την καριέρα του και εισήχθη στο «Will Eisner Comic Awards Hall of Fame».

Η νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι θα ανοίξει το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που μια ταινία του Ιάπωνα κινηματογραφιστή θα προβληθεί στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχει ως Επίσημη Επιλογή. Προηγουμένως, ταινίες του είχαν προβληθεί μόνο σε παράλληλα τμήματα και καμία ταινία του δεν είχε την τιμή να ανοίξει το Φεστιβάλ.

Στο φεστιβάλ όμως έχουν προβληθεί άλλες δύο ταινίες του διάσημου στούντιο Ghibli: «Η ιστορία της πριγκίπισσας Kaguya» [Kaguya-hime no Monogatari / (2013)] του Isao Takahata και το «Η Κόκκινη Χελώνα» [La Tortue Rouge / Red Turtle (2016)] από τον Michael Dudok de wit.

Το Kimitachi wa do Ikiruka / Το αγόρι και ο ερωδιός είναι μια πρωτότυπη ιστορία που γράφτηκε από τον ίδιο τον σκηνοθέτη Χαγιάο Μιγιαζάκι. Το soundtrack υπογράφεται από τον σταθερό συνεργάτη του, Joe Hisaishi.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος