Ο μπαμπάς του Τότορο ανοίγει το φεστιβάλ του Τορόντο

Στη δεύτερη χρονιά που υπήρχαν υποψηφιότητες στα Όσκαρ καλύτερης ταινίας animation, ανάμεσά τους ήταν το «Spirit: Το Άγριο Άλογο», η «Εποχή των Παγετώνων», το «Λίλο και Στιτς», ο «Πλανήτης των Θησαυρών». Το «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων» του Χαγιάο Μιγιαζάκι ήταν όμως αυτή που στέρησε για δεύτερη χρονιά στην εταιρία Disney το πολυπόθητο αγαλματίδιο.

Ο δημιουργός του «Κινούμενου Κάστρου», της «Πριγκίπισσας Μονονόκε» και του «Η Γειτονιά του δάσους: Οι Περιπέτειες του Τότορο» ήταν ο Ιάπωνας που έδειξε στην Αμερική πώς αφηγούμαστε ιστορίες με σχέδια και συνειρμική φαντασία που πατάνε πάνω στη δομή του παραμυθιού.

Ο μπαμπάς του Τότορο ανοίγει το φεστιβάλ του Τορόντο

«Το Αγόρι και ο Ερωδιός», η νέα του ταινία, επελέγη να προβληθεί ως ταινία έναρξης του φεστιβάλ του Τορόντο, και για την ακρίβεια θα αποτελέσει την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων στην ιστορία του θεσμού που θα ανοίξει το Φεστιβάλ.

Ο μπαμπάς του Τότορο ανοίγει το φεστιβάλ του Τορόντο

Το φεστιβάλ είναι συνδεδεμένο στο μυαλό μας ως τόπος συνάντησης μεγάλων πρωταγωνιστών και κοινού, καθώς από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ μέχρι τη Lady Gaga έχουν περάσει πολύ μεγάλα ονόματα από το κόκκινο χαλί. Φέτος όμως έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της απεργίας που απαγορεύει στους συμμετέχοντες ηθοποιούς να δώσουν το παρόν για κάθε προωθητική δράση ταινιών τους.

Οι διοργανωτές του TIFF χαρακτηρίζουν «προκλήσεις» [χαρακτηριστική λέξη πολιτικής ορθότητας για να διατυπωθεί θετικά η λέξη «πρόβλημα»] αυτές τις καταστάσεις και έτσι στρατολογούν δημιουργούς [σκηνοθέτες και παραγωγούς που δεν συμμετέχουν την απεργία] που έχουν όμως παγκόσμια λάμψη και αποδοχή. Επίσης, καλλιτέχνες του διεθνούς στερεώματος που δεν ανήκουν στο Αμερικανικό σωματείο ηθοποιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος