Η νέα μούσα του Γιώργου Λάνθιμου ήταν το κορίτσι του Σπάιντερμαν

Λίγα λόγια για την καλύτερη ηθοποιό της γενιάς της στο react.

Η υπέροχη, αστραφτερή, αυτόφωτή Έμμα Στόουν έχει δείξει τη γκάμα των δυνατοτήτων της σε όλα τα κινηματογραφικά είδη: Από την εκκεντρική έφηβη στο «Easy A» (αν δεν έχετε δει αυτή την ερμηνεία της, υπάρχει διαθέσιμη στο Netflix), στον Σπάιντερμαν για να φτάσει στα Όσκαρ με το La La Land, να κερδίσει μια νέα υποψηφιότητα για την «Ευνοούμενη», να ρίξει πετυχημένο σερβίς στη «Μάχη των Φύλων» και -πρόσφατα- να τη δούμε ως απάντηση της Γκλεν Κλόουζ στη νέα Κρουέλα.

Η νέα μούσα του Γιώργου Λάνθιμου ήταν το κορίτσι του Σπάιντερμαν
@Jordan Strauss/Invision/AP, File

Λίγο πριν το lock down, έφτασε στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Τήνο. Σκηνοθέτης, ο Γιώργος Λάνθιμος και τίτλος της ταινίας μικρού μήκους «Βληχή». Με σχεδόν δύο χρόνια καθυστέρηση, η ταινία θα προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή από τις 6 μέχρι και τις 8 Μαίου στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Η νέα μούσα του Γιώργου Λάνθιμου ήταν το κορίτσι του Σπάιντερμαν
@AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Στο πλευρό της Έμμα Στόουν βρίσκεται ο Γάλλος ηθοποιός Νταμιέν Μπονάρ από τη «Γαλλική Αποστολή» -που έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα στους κινηματογράφους-, τη «Δουνκέρκη» και τους πιο πρόσφατα κινηματογραφημένους «Αθλίους», την ελεύθερη μεταφορά τους του 2019. Τη διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο Θοδωρής Μιχόπουλος, το μοντάζ ο σταθερός συνεργάτης του Γιώργος Μαυροψαρίδης ενώ στην παραγωγή βρίσκεται η Ελένη Κοσσυφίδου.

Η «Βληχή» είναι η δεύτερη ταινία μικρού μήκους που γυρίζει ο Γιώργος Λάνθιμος μετά την επιτυχία της Ευνοούμενης. H πρώτη, το «Nimic» προβλήθηκε σε αρκετά φεστιβάλ, ενώ στην Ελλάδα είχε και κινηματογραφική διανομή.

Η νέα μούσα του Γιώργου Λάνθιμου ήταν το κορίτσι του Σπάιντερμαν
Nimic

Η ταινία γυρίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «The Artist and the Composer». Η προβολή της ταινίας «Βληχή» θα συνοδεύεται από ζωντανή εκτέλεση έργων των Μπαχ, Κνουτ Νύστεντ και Τόσιο Οσοκάουα, τα οποία ερμηνεύουν μουσικά σύνολα της Λυρικής.

Όλα πάντως δείχνουν ότι η Έμμα Στόουν θα βρίσκεται και στην επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «Poor Things» σε σενάριο Tony McNamara. Εκτός από την «Ευνοούμενη», ο McNamara έχει γράψει το σενάριο της Cruella και έχει αναλάβει να γράψει και το σίκουελ της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος