Η “Κανέλα από τη Σμύρνη”: Βιβλιοπαρουσίαση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας στις 14 Δεκεμβρίου

Η “Κανέλα από τη Σμύρνη”, η Λέλα των Βούρλων, επιστρέφει στον τόπο όπου έζησε στις αρχές της δεκαετίας του ’30, αναπνέοντας τη μυρωδιά του προσφυγικού συνοικισμού και τα τσακισμένα όνειρα των ανθρώπων του. Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας παρουσιάζει το μυθιστόρημα “Κανέλα από τη Σμύρνη” του Θωμά Σίδερη τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 στις 7.30 το βράδυ στο media lab της κεντρικής βιβλιοθήκης (πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη”, Εμμ. Μπενάκη, 2ος όροφος).

Η “Κανέλα από τη Σμύρνη”: Βιβλιοπαρουσίαση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας στις 14 Δεκεμβρίου

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι εξής ομιλητές που θα αναπτύξουν τα ακόλουθα θέματα:

Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος της ΕΡΤ – Πρόσφυγες και αθλητισμός: Ίδρυση προσφυγικών αθλητικών σωματείων και συγκρότηση συλλογικής προσφυγικής μνήμης.

Σίσσυ Αρβανιτίδου, δημοσιογράφος της ΕΡΤ – Πρόσφυγες και ρατσισμός: Η εχθρότητα που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες από τον γηγενή πληθυσμό και στα φαινόμενα ρατσισμού που παρατηρήθηκαν.

Έρση Βατού, δημοσιογράφος – Προσφυγική μνήμη και βιώματα προσφύγων στις γειτονιές του Πειραιά.

Συμμετέχουν ακόμα οι Κώστας Πολυχρονόπουλος και Έλενα Αγγελοπούλου από την κοινωνική κουζίνα “Άλλος Άνθρωπος”, οι οποίοι μεταφέρουν την εμπειρία τους από την καθημερινή επαφή τους με τους χιλιάδες πρόσφυγες που διασχίζουν το Αιγαίο 93 χρόνια μετά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η “Κανέλα από τη Σμύρνη” κουβαλούσε σε όλη τη ζωή της τον πρόσφυγα μέσα της, από την κάμαρη της Σμύρνης στο Χαλκά Μπουνάρ μέχρι το θάλαμο του Δρομοκαΐτειου φρενοκομείου.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Μιχάλης Μεσσήνης και Φεβρωνία Ρεβύνθη. Στα μουσικά μέρη συμμετέχει η βιολονίστρια Μαρία Ρεμπούτσικα.

Προλογίζει η Ελένη Κυραμαργιού, ιστορικός.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νάσος Μπράτσος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος