Hermes: Οι νέες βιτρίνες του οίκου κλείνουν το μάτι στην κλιματική κρίση

Ο Job Smeets του Studio Job εργάστηκε με τον οίκο Hermès για να δημιουργήσει τις 11 εγκαταστάσεις «Life on Mars». Με έμπνευση το γνωστό τραγούδι του David Bowie, η εγκατάσταση απεικονίζει έναν μυθοπλαστικό εποικισμό του πλανήτη Άρη από μια σειρά χαρακτήρες με αλογοκεφαλές και το «διαστημικό σκυλάκι» τους.

Στα σκηνικά, τα οποία κλείνουν το μάτι στην κλιματική κρίση, υπάρχει ένα μαγαζί με γαλλικές pommes frites (τηγανιτές πατάτες) πάνω σε ένα ηφαίστειο και ένα Mars Rover που μεταφέρει μια τσάντα Hermès.

Hermes: Οι νέες βιτρίνες του οίκου κλείνουν το μάτι στην κλιματική κρίση

«Με τον δικό του απίστευτο τρόπο, ο Hermès ερμηνεύει τις ιδέες μου από τις ζωγραφιές μου αυτής της σουρεαλιστικής ουτοπίας ή μάλλον πρέπει να την πείτε δυστοπία. Είναι ένα υφασμάτινο αποτέλεσμα δημιουργημένο με υφάσματα, δέρματα, άμμο, περίτεχνο ράψιμο που μόνο ο Hermès μπορεί να παράξει» είπε ο Smeets.

«Πιστεύω ότι το θέμα έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή καθώς και με την ουτοπική διάθεση φυγής αλλά επίσης και με την τρέχουσα συζήτηση να εγκαταλείψουμε αυτόν τον πλανήτη για να εποικίσουμε τον Άρη» επισήμανε, μιλώντας στο Dezeen. «Ειδικά στον κόσμο στον οποίο ζούμε το να δημιουργήσουμε μια τέλεια καλοκαιρινή σκηνή, θα πρόδιδε αμάθεια. Κάτι σε όλη τη δουλειά μου είναι ένα σοβαρό θέμα δεμένο συχνά με χιούμορ» πρόσθεσε.

Hermes: Οι νέες βιτρίνες του οίκου κλείνουν το μάτι στην κλιματική κρίση

Να σημειωθεί ότι όλα τα αντικείμενα χειροτεχνήθηκαν από τους τεχνουργούς του γαλλικού οίκου με δέρματα, μαλλί και υφάσματα του Hermès και θα φιλοξενηθούν σε 70 βιτρίνες των 20 καταστημάτων του οίκου στη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος