Grammy 2024: Οι νικητές, οι εκπλήξεις και τα απρόοπτα – Έγραψε ιστορία η Taylor Swift, συγκίνησε η Celine Dion

Η Taylor Swift έγραψε ιστορία, η SZA έφερε δάκρυα και αγκαλιές στη σκηνή, ενώ η Fantasia ξεσήκωσε τον κόσμο στα 66α βραβεία Grammy, τα οποία απονεμήθηκαν χθες Κυριακή στο Λος Άντζελες.

Οι ψηφοφόροι της Recording Academy, του οργανισμού που βρίσκεται πίσω από τα Grammy, αναγνώρισαν μια σειρά από κορυφαίους καλλιτέχνες από τους οποίους ξεχώρισαν οι: Taylor Swift που κέρδισε το άλμπουμ της χρονιάς συμπληρώνοντας τέσσερις νίκες σε αυτή την κατηγορία κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Μάιλι Σάιρους που κέρδισε το βραβείο για την ηχογράφηση της χρονιάς για το “Flowers”, η Μπίλλι Άιλις που κέρδισε το βραβείο για το τραγούδι της χρονιάς για το “What Was I Made For?” και η τραγουδίστρια/τραγουδοποιός της R&B Victoria Monét κέρδισε το βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη.

Mία από τις ωραιότερες στιγμές των βραβείων Grammy ήταν όταν η Tracy Chapman πραγματοποίησε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις της. Τραγούδησε το θρυλικό «Fast Car» το οποίο έγραψε και ερμήνευσε το 1988, μαζί με τον Luke Combs, ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία πέρυσι κυκλοφορώντας μία νέα διασκευή του.

Grammy 2024: Οι νικητές, οι εκπλήξεις και τα απρόοπτα – Έγραψε ιστορία η Taylor Swift, συγκίνησε η Celine Dion

Πριν την ερμηνεία τους στη σκηνή, ο Combs μοιράστηκε σε βίντεο την πρώτη φορά που άκουσε το τραγούδι από την υπέροχη φωνή της Chapman. Εξήγησε ότι ήταν το αγαπημένο του τραγούδι «πριν ακόμα μάθει τι σημαίνει αγαπημένο τραγούδι». «Από τότε που άρχισα να παίζω κιθάρα ήξερα αυτό το τραγούδι» τόνισε. Η διάσημη τραγουδίστρια εμφανίστηκε συγκινημένη και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Σύμφωνα με το People, ήταν η πρώτη της εμφάνιση από το 2020 στο «Late Night with Seth Myers» ενώ η τελευταία της περιοδεία πραγματοποιήθηκε το 2009.

Grammy 2024: Οι νικητές, οι εκπλήξεις και τα απρόοπτα – Έγραψε ιστορία η Taylor Swift, συγκίνησε η Celine Dion
(AP Photo/Chris Pizzello)

Μία από τις ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν η Celine Dion ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει το Grammy που πριν από 27 χρόνια έδωσαν στην ίδια η Νταϊάνα Ρος και ο Στινγκ, αυτό για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς. Η πεντάκις νικήτρια των Grammy, η οποία διαγνώστηκε με σπάνια και ανίατη νευρολογική διαταραχή, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους καλλιτέχνες, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη σπουδαία καλλιτέχνιδα.

Όσο για τα παράξενα της βραδιάς, ο Killer Mike συνελήφθη λίγο μετά τα Grammy Awards, στα οποία κέρδισε τρία βραβεία. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε από τον ιστότοπο The Hollywood Reporter, ο Mike φαίνεται να συνοδεύεται με χειροπέδες από την αστυνομία του Λος Άντζελες μετά από μερικές χαρούμενες στιγμές για τον ίδιο στην τελετή απονομής των Grammy την Κυριακή.

Ακολουθεί κατάλογος των κυριότερων βραβείων:

Άλμπουμ της χρονιάς:

Midnights, της Taylor Swift

Ηχογράφηση της χρονιάς:

Flowers, της Miley Cyrus

Τραγούδι της χρονιάς:

What Was I Made For?, σε ερμηνεία Μπίλλι Άιλις (για το σάουντρακ της ταινίας Barbie), βραβεύθηκαν οι δημιουργοί του Billie Eilish και Finneas O’Connell.

Αποκάλυψη της χρονιάς:

Victoria Monét

Καλύτερο άλμπουμ ραπ:

Michael, του Killer Mike

Καλύτερο άλμπουμ ροκ:

This is Why, των Paramore

Καλύτερο άλμπουμ ποπ:

Midnights, της Taylor Swift

Καλύτερο άλμπουμ μουσικής του κόσμου

This Moment, των Shakti

Οι καλλιτέχνες που έλαβαν τα περισσότερα βραβεία:

  • Phoebe Bridgers (4),
  • boygenius (3),
  • SZA (3),
  • Victoria Monét (3),
  • Killer Mike (3),
  • Taylor Swift (2),
  • Billie Eilish (2),
  • Miley Cyrus (2),
  • Jason Isbell (2), και
  • Chris Stapleton (2)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος