Γνωρίστε τον συγγραφέα Jo Nesbo

O πολυβραβευμένος Νορβηγός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας Jo Nesbo έρχεται στην Αθήνα και συναντά τους Ελληνες αναγνώστες του, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι nesbomaniacs, λοιπόν, θα έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν στην αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης”, όπου ο Nesbo θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρπετόπουλο για τα βιβλία του και τον διάσημο επιθεωρητή του Χάρι Χόλε. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρέσβης της Νορβηγίας ,Jørn Gjelstad.

Μετά το τέλος της συζήτησης, ο «σκοτεινός πρίγκιπας» του αστυνομικού μυθιστορήματος, που έχει καθηλώσει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο με τις συναρπαστικές ιστορίες του, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Νορβηγική Πρεσβεία, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών και τις εκδόσεις “Μεταίχμιο”.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 6:30 μ.μ., ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα αγγλικά.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου www.megaron.gr

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Jo Nesbo

Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1960 στο Όσλο. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε ως δημοσιογράφος αλλά και ως μουσικός. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο The Bat Man, το οποίο ήταν και το πρώτο της σειράς με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε.

Διάσημος σήμερα όσο και ο καλτ ντετέκτιβ του, βλέπει τα βιβλία του να υπερβαίνουν σε πωλήσεις τα 25.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και να εκδίδονται σε περισσότερες από 40 χώρες. Είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος στη Νορβηγία και κάτοχος ενός εντυπωσιακού ρεκόρ στη Μεγάλη Βρετανία: στο 2011, οι πωλήσεις των βιβλίων του ξεπέρασαν τα 717.000 αντίτυπα, πράγμα που σημαίνει ότι ανά 27 δευτερόλεπτα πουλιέται ένα βιβλίο του!

Ο Jo Nesbo έχει τιμηθεί με τα πιο έγκυρα βραβεία (Riverton Prize-1997, The Glass Key-1998), καθώς και με τις υψηλότερες διακρίσεις στη χώρα του. Επίσης, το μυθιστόρημά του Νέμεσις ήταν υποψήφιο για το βραβείο Edgar Allan Poe (2010). Ο Nesbo υπήρξε επίσης υποψήφιος τρεις φορές για το Βραβείο των Νορβηγών Βιβλιοπωλών, το οποίο έχει ήδη κερδίσει δύο φορές μέχρι σήμερα: το 2000 για τον Κοκκινολαίμη (το τρίτο της σειράς Χόλε) και το 2007 για τον Χιονάνθρωπο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος