Eurovision 2022: Ποιες τοποθεσίες της Ιταλίας προβλήθηκαν πριν από τα 10 πρώτα τραγούδια

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο διαγωνισμός της Eurovision 2022 ολοκληρώθηκε στο Τορίνο, με τους Kalush Orchestra από την Ουκρανία να έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση ύστερα από ένα σημαντικό κύμα ψήφων.

Όπως θα παρατήρησαν οι τηλεθεατές, το κάθε τραγούδι είχε ως εισαγωγή εναέριες λήψεις του drone Leo, το οποίο πραγματοποίησε λήψεις υψηλής ευκρίνειας και ταχύτητας επικεντρώνοντας σε πανέμορφες τοποθεσίες από ολόκληρη την Ιταλική επικράτεια.

Όπως τονίζουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, αλλά και ο ίδιος ο Υπουργός Τουρισμού κ. Garavaglia κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην Ένωση Ξένου Τύπου της Ιταλίας στις 12 Μαϊου, πρόκειται περί μέγιστης βιτρίνας και προωθητικής καμπάνιας της χώρας απευθυνόμενο προς εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές, με επίκεντρο την περιφέρεια του Πεδεμοντίου, το οποίο φιλοξένησε την εκδήλωση.  

Ακολουθεί λίστα των 10 τοποθεσιών που κάλυψαν με εισαγωγικά βίντεο τα τραγούδια των διαγωνιζομένων Χωρών:   

  • Ουκρανία: Φλωρεντία (Τοσκάνη)

Οι νικητές του φετινού Eurovision Song Contest συνδυάστηκαν με την πανέμορφη πόλη της Φλωρεντίας, με κύριο επίκεντρο το ιστορικό κέντρο, και το οποίο είναι ένα γνωστό διαμάντι παγκόσμιας κληρονομιάς. Σημειωτέον, υπενθυμίζουμε πως ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι το Μάρτιο είχε μιλήσει διαδικτυακά σε πλήθος κόσμου συγκεντρωμένο στην πασίγνωστη Piazza Santa Croce. 

  • Ηνωμένο Βασίλειο: Orta San Giulio (Πεδεμόντιο)

Οι δεύτεροι στην φετινή κατάταξη συνδυάστηκαν με το μαγευτικό χωριό Orta San Giulio, στην Αλπική λίμνη Orta της Novara, και το γραφικό νησάκι του San Giulio, στο κέντρο της λίμνης.  

  • Ισπανία: Alagna Valsesia (Πεδεμόντιο)

Η δυναμική Ισπανία συνδυάστηκε με το Αλπικό χωριό Alagna Valsesia, γνωστό για τις χειμερινές δραστηριότητες και το οποίο από το 2013 βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO.

  • Σουηδία: Rimini (Εμίλια-Ρομάνια)

Η Σουηδία, τέταρτη στην τελική κατάταξη, συνδυάστηκε με την πόλη του Ρίμινι, γνωστό τουριστικό θέρετρο της Κέντρο Ανατολικής Ιταλίας. Μαγνήτης για το κλάμπινγκ και για τη νυχτερινή ζωή, για πολλά χρόνια έφερε το παρατσούκλι ‘Ibiza και Μύκονος της Ιταλίας’, αλλά είναι γνωστή και για το πανέμορφο τοπίο των κοντινών λόφων της.  

  • Σερβία: Rocca Calascio (Αμπρούτσο)

Η Σερβία, η οποία μας εξέπληξε με το “In Corpore Sano”, συνδυάστηκε με το Κάστρο Rocca Calascio της Περιφέρειας Αμπρούτσο, ηλικίας περίπου χιλίων ετών και που προσφέρει μια απίστευτη θέα από τα 1410 μέτρα υψόμετρό της.

  1. Ιταλία: Mole Antonelliana (Τορίνο, Πεδεμόντιο) 

Οι οικοδεσπότες, η Ιταλία, συνδυάστηκαν με την πρώτη πρωτεύουσα της Ιταλίας και νυν πρωτεύουσα του Πεδεμοντίου, το Τορίνο, και συγκεκριμένα με την Mole Antonelliana, του 1889. Με ύψος σχεδόν 168 μέτρα, για πολλά χρόνια υπήρξε το υψηλότερο κτίριο χτισμένο από τούβλα στην Ευρώπη. Σύμβολο της πόλης, μαζί με το μαγευτικό φόντο των Άλπεων αποτελεί καρτ ποστάλ του Τορίνο. 

  • Μολδαβία: Urbino (Μάρκε)

Η Μολδαβία είχε ως άνοιγμα μια πανοραμική λήψη της ιστορικής, περιτοιχισμένης πόλης του Urbino, του 15ου αιώνα. Εκτός από την ομορφιά της, αποτελεί και έδρα του ομώνυμου πανεπιστημίου, όπου σπούδασαν και σπουδάζουν πολλοί Έλληνες.   

  • Ελλάδα: Selinunte (Σικελία)

Πετυχημένος ο συνδυασμός μεταξύ τοποθεσίας και χώρας και στην περίπτωση της Ελλάδας. Η χώρα μας είχε μια όμορφη παρουσίαση με λήψεις από το Selinunte, την αρχαία παράκτια πόλη της Magna Grecia κοντά στο Τράπανι, στην Ανατολική ακτή της Σικελίας. 

  • Πορτογαλία: Genova (Λιγουρία)

Η Πορτογαλία συνδυάστηκε με την πόλη της Γένοβας, πρωτεύουσα της Λιγουρίας και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ιταλίας. Με αξιοθέατα όπως ο φάρος (‘Lanterna’ για τους ντόπιους) και το πανέμορφο ιστορικό της κέντρο, δεν είναι τυχαίο πως η πόλη ονομάστηκε ‘la superba’ από τον συγγραφέα Francesco Petrarca το 1358, ο οποίος έλεγε για αυτήν “που και μόνο η εμφάνισή της την υποδηλώνει ότι είναι η κυρία της θάλασσας”.  

  • Νορβηγία: Λίμνη του Scanno (Αμπρούτσο)

Η δέκατη στην κατάταξη χώρα συνδυάστηκε με τη γραφικότατη λίμνη του Scanno, στην Περιφέρεια Αμπρούτσο, στην Κεντρική Ιταλία. Η λίμνη, η οποία απέχει περίπου δύο ώρες από την πρωτεύουσα Ρώμη, είναι σχεδόν ένα χιλιόμετρο σε μέγεθος, και αποτελεί σημείο μεγάλου ενδιαφέροντος για outdoor και ποδηλατικό τουρισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος