Eurovision 2022: Η 24χρονη Αμάντα Γεωργιάδη με τα ελληνικά χρώματα στο Τορίνο (video)

Με μια φωτογραφία της ντυμένη στα γαλανόλευκα στο Instagram, η Αμάντα Γεωργιάδη – Tenfjord  υποδέχτηκε την επιλογή της από την ΕΡΤ, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Στην εκπομπή «Στούντιο 4», η Στεφανία Λυμπερακάκη έκανε την επίσημη ανακοίνωση με τη νεαρή Αμάντα να μην κρύβει τον ενθουσιασμό της γιατί θα είναι εκείνη που θα σηκώσει τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση του Τορίνου τον ερχόμενο Μάιο.

Η επταμελής καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ, άκουσε και αξιολόγησε 40 συμμετοχές από 25 καλλιτέχνες.

Για το τραγούδι, με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διαγωνισμό η 24χρονη, ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης, Δημήτρης Παπαδημητρίου είπε ότι «είναι ένα κομμάτι που παρουσιάζεται με υπερηφάνεια από την Ελλάδα για το διεθνές κοινό».

Η  24χρονη Αμάντα έζησε στα Ιωάννινα έως τα τρία της χρόνια, όταν μαζί με τους γονείς της μετανάστευσε στη νορβηγική κωμόπολη Τένφιορντ, η οποία αποτελεί την έμπνευση για το καλλιτεχνικό της επίθετο.

«Είμαι σε σοκ αλλά είμαι πολύ χαρούμενη, ενθουσιασμένη και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΡΤ που με επέλεξε και θα κάνω όλα όσα μπορώ για να τους κάνω όλους υπερήφανους» τόνισε στις πρώτες της δηλώσεις. Αποκάλυψε ότι μόλις έμαθε τα νέα έσπευσε να τηλεφωνήσει στους γονείς της, αλλά και στη γιαγιά της στα Ιωάννινα, η οποία όμως κοιμόταν, καθώς είναι 101 ετών.

Η Αμάντα παραμένει στη Νορβηγία, όπου μένει και σπουδάζει και σχεδιάζει να έρθει στην Ελλάδα λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

Τελειόφοιτος ιατρικής, ολοκλήρωσε πριν από λίγο καιρό την πρακτική της εξάσκηση σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με COVID.

Με αξιόλογη πορεία, στη μουσική και την τηλεόραση, με πολλές διακρίσεις κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες, έχει η ίδια συνθέσει την ελληνική συμμετοχή.

Η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το τραγούδι και το video clip της Αμάντας μετά την έλευση της νέας χρονιάς.

Πηγή: ΕΡΤ – Ρεπορτάζ: Άγις Μενούτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος