Eurovision: Η ιταλική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την έδρα της EBU στη Γενεύη

Η πρώτη μετά τη Διοργάνωση του Ρότερνταμ συνάντηση της “Ομάδας Αναφοράς” του Διαγωνισμού Τραγουδιού της EUROVISION πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα.

Η “Ομάδα Αναφοράς” αποτελείται από εκλεγμένους αρχηγούς αποστολών, εκτελεστικούς παραγωγούς από Ρ/Τ Οργανισμούς που έχουν φιλοξενήσει προηγούμενους Διαγωνισμούς και τον εκτελεστικό επόπτη του Διαγωνισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ρ/Τ Μέσων (EBU). Είναι δουλειά τους να μεταφέρουν τον Διαγωνισμό από τον ένα Ρ/Τ Οργανισμό στον άλλον.

Η Αρχηγός της ιταλικής αποστολής, Simona Martorelli, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της για την ευκαιρία που έχει η Ιταλία, να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη μουσική εκδήλωση στον κόσμο:

“Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός γύρω από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της EUROVISION στην Ιταλία. Αυτή η νίκη συνδυάζεται με ένα συναίσθημα αναγέννησης που πραγματικά χρειάζεται η Ιταλία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την “Ομάδα Αναφοράς” για την παραγωγή ενός απίστευτου Διαγωνισμού στην Ιταλία το 2022.

Στην ιστορία της Eurovision, το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το “Waterloo” των ABBA και η αγαπημένη μου ιταλική συμμετοχή είναι, φυσικά, το “Zitti E Buoni” των Maneskin!”

Κόντρα στην έκφραση «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη», η Simona αποκάλυψε το νούμερο ένα θέμα στην ατζέντα της:

«Το πρώτο μας καθήκον είναι φυσικά να βρούμε μια υπέροχη οικοδέσποινα-πόλη στη διάρκεια του καλοκαιριού για το σόου της επόμενης χρονιάς».

Ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision Martin Österdahl καλωσόρισε την ομάδα αναφοράς στα κεντρικά γραφεία της EBU στη Γενεύη της Ελβετίας:

“Είναι υπέροχο να μπορούμε επιτέλους να καλωσορίσουμε την “Ομάδα Αναφοράς” στη Γενεύη και να συναντηθούμε δια ζώσης για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες.”

Η μεταφορά του Διαγωνισμού από τον Ρ/Τ φορέα του προηγούμενου έτους στον Ρ/Τ Φορέα του επόμενου έτους είναι πάντα μια ξεχωριστή στιγμή, ιδιαίτερα φέτος. Έχουμε ως παρακαταθήκη τρεις φαντασμαγορικές βραδιές στο Ρότερνταμ και είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την ομάδα από τη RAI και ήδη ανυπομονούμε για το τι θα μας προσφέρει το 2022.

Η αντίστροφη μέτρηση για το “Ιταλία 2022” έχει ξεκινήσει.

Ρεπορτάζ: Άγις Μενούτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος