Ένθετο Τέχνες: Η Ιωάννα Πανταζοπούλου στήνει μια παραμυθένια εγκατάσταση στη σκηνή της Λυρικής

Επιδιώκοντας τον διάλογο των εικαστικών τεχνών με την κλασική μουσική και την όπερα ο Οργανισμός  ΝΕΟΝ του Δημήτρη Δασκαλόπουλου και η Εθνική Λυρική Σκηνή υλοποιούν από το 2019 το πρόγραμμα The Artist on The Composer. Στο πλαίσιο του πρωτότυπου προγράμματος έχουμε ήδη θαυμάσει το έργο Noli me Tangere του Νίκου Ναυρίδη και την μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “Βληχή”, που παρουσιάστηκαν με ζωντανή εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.
Τρίτη στη σειρά καλεσμένη είναι η εικαστικός Ιωάννα Πανταζοπούλου, που με τις πολύχρωμες, σε παράξενα σχήματα και με ασυνήθιστα υλικά εγκαταστάσεις της, έχει ήδη ξεχωρίσει στην διεθνή εικαστική σκηνή. Η Ματίνα Καλτάκη τη συνάντησε λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρας της μαγικής, εμβυθιστικής εγκατάστασής της «A Summer Evening, Ένα καλοκαιρινό σούρουπο», στην σκηνή της Λυρικής Σκηνής. 

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό στο ΕΡΤNEWS:

60 χρόνια στη μουσική σκηνή γιορτάζει ο Χρήστος Λεοντής στο Ηρώδειο (26/9)

Ο Χρήστος Λεοντής ανήκει σ’ εκείνη την μοναδική γενιά συνθετών που έκαναν τα πρώτα βήματά τους την δεκαετία του ’60 (Ξαρχάκος, Λοϊζος, Σαββόπουλος, Μαρκόπουλος και άλλοι), με την υποστήριξη του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, ηλικιακά μεγαλύτερων και ήδη αναγνωρισμένων. Στο Ηρώδειο στις 26 Σεπτεμβρίου γιορτάζει 60 χρόνια δημιουργίας. Μουσικοί, τραγουδιστές, η Maria del Mar Bonet, ο Σταμάτης Κραουνάκης και 3 χορωδίες θα ερμηνεύσουν αντιπροσωπευτικά τραγούδια από το σύνολο του έργου του.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΛΤΑΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος