“Ένας αφηρημένος άντρας”: γράφει η Μάρω Βαμβουνάκη

ΜΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
Επιμέλεια: Μαρία Σφυρόερα

Στην Αθήνα, κάποιο κρύο πρωινό και μετά από ένα ακόμα βάρβαρο καυγά των γονιών της, ένα 17χρονο κορίτσι εξαφανίζεται για πάντα από το πατρικό σπίτι. Από εκεί και πέρα θα πάρει τη ζωή της στα χέρια της και μόνη, θα προσπαθήσει όχι μονάχα να επιζήσει, αλλά και να ζήσει μια δικιά της ζωή γεμάτη, περήφανη, πλούσια εσωτερικά και άξια.

Μακριά από τις θεωρίες που επιμένουν ότι τα γονεϊκά τραύματα τσακίζουν τη ζωή μας, εκείνη θα μαρτυρήσει πως οι γενναίες καρδιές μπορούν να ωριμάσουν και να προκόψουν δραπετεύοντας από τις παιδικές τους συμφορές.

“Ένας αφηρημένος άντρας”: γράφει η Μάρω Βαμβουνάκη
Πίνακας εξωφύλλου: Ron Hicks, L’Après-Midi en Provence, 2010, λάδι σε καμβά.

Η Μαρία, που θα τη λένε μετά και Μίρκα, θα εκπαιδευτεί μόνη, θα καταφέρει να εξελίξει την επαγγελματική της καριέρα, θα βρει και θα συντηρήσει μια ισόβια βαθιά φιλία με πρώην συμμαθητή της στο λύκειο, και θα ισορροπήσει λογική και συναίσθημα με τρόπους που ποτέ δεν διδάχθηκε από την παρανοϊκή οικογένειά της.

Αν και «δεν υπάρχουν έρωτες ευτυχισμένοι» που τραγουδούν τα γαλλικά τραγουδάκια, η ίδια θα ερωτευτεί με πάθος έναν άντρα που αμοιβαία κι εκείνος την ερωτεύτηκε παράφορα. Οι άνεμοι της ζωής θα φέρουν ανάποδα τα σχέδια τους και η οδύνη της θα την φτάσει μέχρι την πύλη του θανάτου.

“Ένας αφηρημένος άντρας”: γράφει η Μάρω Βαμβουνάκη
από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Και όμως… Η δύναμη της ζωντανής ψυχής, η δύναμη της σοβαρής φιλίας, είναι θαυματουργή και αναστάσιμη!

Πρόκειται για τη βιογραφία νεαρής ύπαρξης που ενώ τίποτα δεν της χαρίστηκε γενναιόδωρα, αβοήθητη μπόρεσε να κερδίσει όσα χτίζουν και ψηλώνουν μια ζωή πλούσια από όσα η ζωή πεινά και διψά να βρει. Ευτυχίες και δυστυχίες, απόγνωση και γνώση.

Μάρω Βαμβουνάκη

Το μυθιστόρημα της Μάρως Βαμβουνάκη Ένας αφηρημένος άντρας κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός (σελ.: 296, τιμή: €15,50).

“Ένας αφηρημένος άντρας”: γράφει η Μάρω ΒαμβουνάκηΗ ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ γεννήθηκε στα Χανιά, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Από δέκα χρόνων ήρθε με την οικογένειά της στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και ψυχολογία. Από το 1972 και για έντεκα χρόνια έζησε στη Ρόδο, όπου εργάστηκε ως συμβολαιογράφος. Σήμερα ζει στην Αθήνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος