Έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στην Πάτρα

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου υπό τους ήχους της μπάντας το βράδυ τη Τρίτης 14 Δεκεμβρίου στην πλατεία Γεωργίου από τον Δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, σήμανε την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων που διοργανώνει για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων: «Στη συνέχεια οι χορωδίες της πόλης ερμήνευσαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η ορχήστρα jazz της δημοτικής μουσικής και το μπαλέτο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το οποίο παρουσίασε ένα απόσπασμα από τον Καρυοθραύστη του Τσαικόφσκι σε χορογραφία Γιάννη Αντωνίου που θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων από 18 Δεκεμβρίου έως 9 Ιανουαρίου 2022, αποτέλεσαν την έκπληξη της βραδιάς των εκδηλώσεων οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 3 Ιανουαρίου 2022.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων συμμετείχαν, η Χορωδία του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων, η Χορωδία Κοινο_τοπία, το φωνητικό σύνολο Πάτρας “Vocal”, η Χορωδία Λευκαδίων “Santa Maura”, το σωματείο – Χορωδία «Αντηχώ».Έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στην Πάτρα

Παράλληλα με την έναρξη των εκδηλώσεων, στο σπιτάκι του εικαστικού στο Χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου, ξεκίνησε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και η συγκέντρωση παιχνιδιών (όχι μεταχειρισμένων), βιβλίων (όχι μεταχειρισμένων), καθώς και αγαθών μακράς διάρκειας (Μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, συσκευασμένο αλεύρι, γάλα, φρυγανιές και ειδών ατομικής υγιεινής), για παιδιά και οικογένειες που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς καθώς και για όσους ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στην ΠάτραΟ Πολιτιστικός Οργανισμός θα παραλαμβάνει επίσης υλικό, την Τετάρτη 15, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

Την έναρξη των εκδηλώσεων παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης – Οικονομίας Δ. Πλέσσας, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Π. Βάης, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος