Έλτον Τζον: Το μουσικό αντίο του διάσημου τραγουδιστή στο Στάδιο Ντότζερ

Array

Στις 25 Οκτωβρίου του 1975 πραγματοποιήθηκε η θρυλική εμφάνιση του Elton John στο Στάδιο Ντότζερ, μια συναυλία η οποία εκτόξευσε τη φήμη του. Ο ίδιος ολοκλήρωσε αυτή τη διαδρομή 47 χρόνια μετά, επιστρέφοντας στο Στάδιο Ντότζερ, όπου και αποχαιρέτισε το κοινό στην τελευταία του παράσταση στη Β. Αμερική.

Το πρωτότυπο συναυλιακό γεγονός «Έλτον Τζον: Αποχαιρετιστήρια Συναυλία από το Στάδιο Ντότζερ» αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία ζωής, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά και στην Ελλάδα από το Disney+. Οι fans του Elton John είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία σαν να βρίσκονται στην πρώτη σειρά της συναυλίας και να παρακολουθήσουν τη μαγευτική παράσταση του Rocket Man από το Στάδιο Ντότζερ.

Στη σκηνή συναντήθηκαν οι βραβευμένες με GRAMMY, Dua Lipa, Kiki Dee και Brandi Carlile με την εμβληματική μορφή της μουσικής βιομηχανίας Elton John, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του εμφάνισης στη Β. Αμερική, τιμώντας τον ίδιο και τη θρυλική του καριέρα.

Έλτον Τζον: Το μουσικό αντίο του διάσημου τραγουδιστή στο Στάδιο Ντότζερ
(Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP)

Κατά τη διάρκεια της ιστορικής ζωντανής μετάδοσης, διάρκειας τριών ωρών, από την Disney Branded Television, σε παραγωγή της Fulwell 73 Productions και της Rocket Entertainment, ο Elton John έδωσε μια παράσταση αντάξιας της φήμης του, αποτίνοντας φόρο τιμής στην εμβληματική στιγμή του 1975 που τον εκτόξευσε σε παγκόσμιο θρύλο.

«Το να νιώσω την ενέργεια από τους μεγαλύτερους θαυμαστές μου, όχι μόνο στο Στάδιο Ντότζερ, αλλά σε όλον τον κόσμο, ενώ θα παρακολουθούν ζωντανά από το σπίτι τους, θα είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό για μένα», δήλωσε πριν την συναυλία ο Elton John. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα γιορτάσω αυτή τη σημαντική βραδιά σε παγκόσμια κλίμακα. Ελπίζω όλοι να νιώσουν τη δύναμη και τη χαρά που χαρίζει η εμφάνιση σε μια σκηνή τόσο εμβληματική, όσο το Ντότζερ, ακριβώς όπως ένιωσα κι εγώ πριν από σχεδόν 50 χρόνια».

Έλτον Τζον: Το μουσικό αντίο του διάσημου τραγουδιστή στο Στάδιο Ντότζερ
©2022 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες

Το πρωτότυπο συναυλιακό γεγονός «Έλτον Τζον: Αποχαιρετιστήρια Συναυλία από το στάδιο Ντότζερ» αποτέλεσε μια βραδιά-σταθμό στην ιστορία της μουσικής, καθώς έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 50.000 θαυμαστές που βρίσκονταν εκεί, αλλά και σε αμέτρητους fans παγκοσμίως, να βιώσουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του από τα τελευταία 50 χρόνια.

«Ο αντίκτυπος του Sir Elton John στη μουσική και τον πολιτισμό είναι ασύγκριτος και αυτή η συναυλία θα μείνει σίγουρα στην ιστορία», τόνισε πριν από την παράσταση η Ayo Davis, πρόεδρος της Disney Branded Television. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε αυτή την αποκλειστική, ξεχωριστή εμπειρία από τα παρασκήνια μέχρι την πρώτη σειρά της συναυλίας, σε όλο τον κόσμο, ζωντανά στο Disney+».

Αυτή η φαντασμαγορική βραδιά αποτέλεσε επίσης το προοίμιο για το πολυαναμενόμενο, πρωτότυπο ντοκιμαντέρ της Disney «Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances and the Years That Made His Legend», από τον υποψήφιο για Όσκαρ R.J. Cutler και τον παραγωγό David Furnish, που θα κυκλοφορήσει το 2023. Το ντοκιμαντέρ αυτό θα αποτελέσει το επίσημο αφιέρωμα στον Elton John και θα περιλαμβάνει υλικό από πρόβες και συναυλίες των τελευταίων 50 ετών, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, μαζί με αποκλειστικό υλικό από τα προσωπικά του αρχεία και συνεντεύξεις. Στο αφιέρωμα θα προβληθούν επίσης πλάνα από τους τελευταίους μήνες της περιοδείας του, ενώ θα γίνει και μια αναδρομή στα απίστευτα πρώτα πέντε χρόνια της καριέρας του, μεταξύ 1970 και 1975, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Elton κυκλοφόρησε δέκα εμβληματικά άλμπουμ, επτά από τα οποία έφτασαν στο Νο. 1 των billboard charts και τον μετέτρεψαν σε παγκόσμιο φαινόμενο. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε φεστιβάλ και σε κινηματογραφικές αίθουσες πριν γίνει διαθέσιμο στο Disney+.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος