Εκδήλωση προς τιμή του Μανόλη Αναγνωστάκη

Σειρά εκδηλώσεων προς τιμή του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φέρει τους λάτρεις της ποίησης και όχι μόνο, ακόμα πιο κοντά στο έργο και τις ιδέες του μεγάλου λογοτέχνη.

Ο Αναγνωστάκης έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουνίου 2005. Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του, αλλά και 90 από τη γέννηση του, καθώς και με την καθιέρωση του έτους Αναγνωστάκη, το οποίο διανύουμε, η πόλη στην οποία ο ίδιος αντίκρισε για πρώτη φορά το φως, διοργανώνει σήμερα, στις 20:30, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, την δεύτερη – της σειράς δημόσιων εκδηλώσεων (προηγήθηκε η ονοματοδοσία πλατείας στο κέντρο της πόλης, η εκδήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου). Πρόκειται για εκδήλωση λόγου και μουσικής με τη μορφή θεατρικής παράστασης.

Η τρίτη και τελευταία εκδήλωση είναι μια μεγάλη έκθεση που θα αναπτυχθεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (15 Οκτωβρίου-15 Δεκεμβρίου) θα περιλαμβάνει τεκμήρια από τη ζωή και το έργο του ποιητή, προσωπικά του αντικείμενα, βιβλία του σε παλιές εκδόσεις, αλληλογραφία και χειρόγραφα από τα πολύτιμα αρχεία του γιου του, Ανέστη, αλλά και του αρχιτέκτονα – φίλου του ποιητή – Μίλτου Πολυβίου. Ακόμα καταβάλλεται προσπάθεια να εκδοθεί ένα λεύκωμα με το υλικό που έχει συγκεντρωθεί εν είδει καταλόγου της έκθεσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος