Στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων κατά του αντισημιτισμού

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, το 2022 Mayors Summit Against Antisemitism (MSAA), με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Αθηναίων και  Πρόεδρο του 2022 MSAA, Κώστα Μπακογιάννη. Ήταν η μεγαλύτερη συνάντηση Δημάρχων, στο πλαίσιο των παγκόσμιων δράσεων κατά του αντισημιτισμού, καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 25 Δήμαρχοι και δεκάδες αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, από όλο τον κόσμο, προκειμένου να μοιραστούν τις προκλήσεις και τις προτάσεις τους για την καταπολέμηση του μίσους, του φανατισμού και του αντισημιτισμού στις πόλεις τους, διαφυλάσσοντας ένα κοινό δημοκρατικό μέλλον.

Η Σύνοδος Κορυφής αποτελεί συν-διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Combat Antisemitism Movement (CAM)* και του Centre for Jewish Impact, σε συνεργασία με τις Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής**.

Στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου σε επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, μίλησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος.  Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καθώς και ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς ο οποίος μάλιστα βραβεύτηκε από το CAM για την αφοσίωσή του στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας.

Στο πλαίσιο του δείπνου, ο κ. Μπακογιάννης απένειμε μια τιμητική πλακέτα -εκ μέρους των διοργανωτών του Συνεδρίου- στον Enes Kanter Freedom, ακτιβιστή και διεθνή μπασκετμπολίστα για την ενεργό του δράση στην υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Ελευθερία.

Η Αθήνα αδελφοποιείται με τη Νέα Υόρκη

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος είναι επίσημος προσκεκλημένος του κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων υπέγραψαν ένα Μνημόνιο αδελφοποίησης, μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Οι δύο πόλεις, βάσει του μνημονίου, πρόκειται να συνεργαστούν στενά στους τομείς του τουρισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, αλλά και στην ανταλλαγή πρακτικών στον τομέα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών.

Αμέσως μετά την εκδήλωση της αδελφοποίησης, ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Αθήνας, αλλά και για τις δράσεις του Δήμου Αθηναίων στον τομέα της καθαριότητας, παρουσιάζοντάς του τα υπερσύγχρονα μηχανήματα καθαρισμού της πόλης. Μαζί με τους Συνέδρους επισκέφθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι, στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων στο Θησείο.

Δήμαρχοι από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική

Περισσότερους από 17 εκατομμύρια πολίτες από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική, εκπροσώπησαν οι Δήμαρχοι και οι ανώτατοι αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης που βρέθηκαν στην Αθήνα, το περασμένο διήμερο. Σημειώνεται ότι η πρώτη Διάσκεψη Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού, φιλοξενήθηκε διαδικτυακά από την πόλη της Φρανκφούρτης επί του Μάιν και συγκέντρωσε -online- επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης από 32 πόλεις. Η διαδικτυακή αυτή Διάσκεψη συγκέντρωσε περισσότερους από 60.000 θεατές και εκπροσώπους από περισσότερους από 400 δήμους παγκοσμίως.

Από τότε μέχρι σήμερα, το παγκόσμιο δίκτυο των Δημάρχων διευρύνεται συνεχώς, με δηλώσεις ενότητας και αφοσίωσης στην προσπάθεια καταπολέμησης της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.

Στόχος της φετινής Συνόδου Κορυφής στην Αθήνα, ήταν να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα του αυξανόμενου αντισημιτισμού, να παρουσιάσει στρατηγικές και λύσεις, καθώς και να προσφέρει το πλαίσιο ανταλλαγής ιδεών και συνεργασίας μεταξύ πόλεων.

(Πηγή: city of Athens)

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος