Δημιουργικό εργαστήρι με πρωταγωνιστή τον «Μικρό Νικόλα» με τον διακεκριμένο εικονογράφο Αλέκο Παπαδάτο

Με αφορμή την έξοδο στις 9 Νοεμβρίου 2023 στους κινηματογράφους της πολυαναμενόμενης ταινίας animation «Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι;», η Feelgood Entertainment και οι εκδόσεις Πατάκης διοργανώνουν ένα πρωτότυπο, δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά 8-11 ετών με τον Έλληνα animator, συγγραφέα comics και εικονογράφο Αλέκο Παπαδάτο, καλλιτέχνη – δημιουργό του Logicomix (#1 New York Times Best Seller graphic novel).

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στο βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ (Ακαδημίας 65, Αθήνα, 106 78), 10 τυχερά παιδιά θα γνωρίσουν τον μικρό Νικόλα και τους φίλους του και θα ανακαλύψουν τεχνικές και μυστικά για τον σχεδιασμό των χαρακτήρων και των ιστοριών του.

Δημιουργικό εργαστήρι με πρωταγωνιστή τον «Μικρό Νικόλα» με τον διακεκριμένο εικονογράφο Αλέκο Παπαδάτο

Ο γνωστός εικονογράφος κος Παπαδάτος, μέλος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων, που στηρίζει τη δράση, θα μιλήσει στα παιδιά για τη διαδικασία σχεδιασμού του Μικρού Νικόλα εμπνευσμένος από την ταινία αλλά και τα πολυαγαπημένα βιβλία μικρών και μεγάλων.

Λίγα λόγια για την ταινία

Σκυμμένοι πάνω από ένα λευκό χαρτί κάπου ανάμεσα στη Μονμάρτρη και το Σεν Ζερμέν, ο Jean-Jacques Sempé και ο René Goscinny δίνουν πνοή σε ένα σκανταλιάρικο αγόρι, τον μικρό Νικόλα. Μία επεισοδιακή ζωή γεμάτη παιχνίδι, φίλους, καλαμπούρια, τιμωρίες, πολύτιμα μαθήματα και διαφωνίες απλώνεται μπροστά στον Μικρό Νικόλα. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, το παιχνιδιάρικο αγόρι τρυπώνει στο στούντιο των δημιουργών του και μαθαίνει για τη γνωριμία και τη φιλία τους, αλλά και για τα παιδικά τους χρόνια.  Η βραβευμένη γαλλική ταινία animation «O Μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι;» βασίζεται στα αγαπημένα κόμικς και παιδικά βιβλία των Jean-Jacques Sempé and René Goscinny και τιμά το πνεύμα των θρυλικών δημιουργών και του εμβληματικού έργου τους. 

Σκηνοθεσία: Amandine Fredon, Benjamin Massoubre

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Γιάννης Καραούλης, Άρης Κυπριανού, Ζωή Κυπριανού, Μαρία Κάνθερ, Χρήστος Γρηγοριάδης, Πέτρος Κονόμου, Μάριαν Κυπριανού, Σκεύος Πολυκάρπου, Γιώργος Ευαγόρου, Εύρος Βασιλείου, Νάτια Χαραλάμπους, Θανάσης Δρακόπουλος, Άντονυ Παπαμιχαήλ  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος