Διεθνής διαγωνισμός σχεδίου – Εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού κατά της Covid-19

Το μη κερδοσκοπικό εργαστήριο Amplifier Art Lab, με έδρα το Σιατλ στις ΗΠΑ, αξιοποιεί την τέχνη και τους καλλιτεχνικούς πειραματισμούς των μέσων (media experiments) με σκοπό την ενίσχυση των πιο σημαντικών κινημάτων της εποχής. Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της ελεύθερης πρόσβασης στην τέχνη και τη δυναμική της δημιουργίας μέσα από μια ανθρωποκεντρική διαδικασία, δίχως περιορισμούς, το Amplifier Art Lab διοργανώνει φέτος διεθνή διαγωνισμό σχεδίου για την προώθηση του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Η εκστρατεία, με τίτλο #Vaccinated, είναι μία συνεργασία με την Team Halo, ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας που εργάζεται για τον τερματισμό της πανδημίας. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό αναλαμβάνουν τη δημιουργία έργων, μέσα από τα οποία υπογραμμίζεται η σημασία του εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2, με σκοπό την ενθάρρυνση των πολιτών προκειμένου να εμβολιαστούν.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό μπορούν να υποβάλουν τα σχέδιά τους ως τις 20 Απριλίου 2021. Οι καλλιτέχνες μπορούν να αντλήσουν έμπνευση από τις εξής θεματικές κατηγορίες-τίτλους: «V» όπως #Vaccinated (Εμβολιασμένος), Trust vaccines (Εμπιστεύσου τα εμβόλια), Vaccines are safe and effective (Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά), Vaccines for all (Εμβόλια για Όλους), Vaccines for victory (Εμβόλια για νίκη), No one is safe until we are all safe (Κανένας δεν είναι ασφαλής μέχρι να είμαστε όλοι ασφαλείς) και We can get back to the life/moments/people we miss- It’s up to you (μπορούμε να επιστρέψουμε στη ζωή/ τις στιγμές/ τους ανθρώπους που έχουμε πεθυμήσει- εξαρτάται από εσένα).

Το ποσό των 100.000 δολαρίων θα διατεθεί σε βραβευμένους καλλιτέχνες που -μέσω των έργων τους- θα βοηθήσουν να πραγματοποιηθεί η εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού (σε παγκόσμιο επίπεδο). Στη συνέχεια, τα νοσοκομεία και τα ιδρύματα δημόσιας υγείας σε όλον τον κόσμο θα διαδώσουν το μήνυμα της εκστρατείας, μέσα από την προώθηση των διακεκριμένων δημιουργιών.

«Αυτά τα σύμβολα θα μείνουν για πολύ καιρό μετά την εξαφάνιση του ιού ως απόδειξη της ανθεκτικότητάς μας» αναφέρεται στο σχετικό καλλιτεχνικό κάλεσμα, στην ιστοσελίδα του Amplifier Art Lab.

Στον λογαριασμό του καλλιτεχνικού μη κερδοσκοπικού εργαστηρίου στο Facebook, δημιουργοί-δημιουργίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό προβάλλονται ήδη, με το κάλεσμα προς τους χρήστες του διαδικτύου να μοιραστούν-αξιοποιήσουν τα έργα των καλλιτεχνών, χρησιμοποιώντας τα χάσταγκς #Vaccinated και #IGotTheShot. Με αυτόν τον τρόπο όσοι θέλουν, μπορούν να βοηθήσουν στη διάδοση της εκστρατείας για τον εμβολιασμό ενάντια στον κορονοϊό.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός στο κοινό και ο καθένας μπορεί να ψηφίσει για τους νικητές.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ amplifier.org

Φωτογραφία: amplifier.org

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος