Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής «1922-2022: Οι καλλιτέχνες γνωρίζουν την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα

Η «γνωριμία» των καλλιτεχνών οι οποίοι συμμετέχουν στο Διεθνές συμπόσιο Γλυπτικής, με την Πάτρα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, συνεχίστηκε το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου (Κυριακή και Δευτέρα).

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων: «Την πρωί της Κυριακής οι γλύπτες επισκέφθηκαν τον ιερό ναό του αγίου Ανδρέα όπου τους υποδέχθηκε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής «1922-2022: Οι καλλιτέχνες γνωρίζουν την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα
Οι καλλιτέχνες στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα εκθέματα από την υπεύθυνη των προγραμμάτων κοινού και εκπαιδευτικού προγράμματος του μουσείου κ. Γεωργία Μανωλοπούλου.

Ο κύκλος των επισκέψεων της Κυριακής ολοκληρώθηκε με τους εικαστικούς καλλιτέχνες να γνωρίζουν από κοντά την καστροπολιτεία και την οινοποιία της Achaia Clauss, στους χώρους και τα κελάρια της οποίας ξεναγήθηκαν.Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής «1922-2022: Οι καλλιτέχνες γνωρίζουν την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου οι γλύπτες από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αρμενία και την Αλβανία επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία όπου ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο, το Ναό του Διός,, το βωμό της Ήρας απ’ όπου γίνεται η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και το μουσείο ιστορίας σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων. Τους καλλιτέχνες συνόδευσε εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ρένα Σκαρλάτου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος