Δείτε μια απίστευτη κατάδυση από τον ψηλότερο καταρράκτη του κόσμου (βίντεο)

Ο κινηματογραφιστής Έλις βαν Τζέισον ταξιδευει τον θεατή με τη βοήθεια του τηλεκατευθυνόμενου drone (FPV) πάνω από τον ψηλότερο καταρράκτη στον κόσμο, τον Angel Falls, που βρίσκεται στη Βενεζουέλα.

Μέχρι πρόσφατα, τα FPV drones χρησιμοποιούνταν για αγώνες, αλλά με την εισαγωγή καλύτερων και μικρότερων καμερών, οι δημιουργοί τα χρησιμοποιούν για να καταγράψουν μερικά πραγματικά εντυπωσιακά πλάνα. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εναέρια βίντεο έχουν παραχθεί με FPV drones και οι κινηματογραφιστές φαίνεται να ξεπερνούν συνεχώς ο ένας τον άλλον.

Σε αντίθεση με τα τυπικά drones, τα FPV ελέγχονται με τη χρήση ενός ακουστικού που μεταδίδει ζωντανά την πτήση, με αποτέλεσμα ο πιλότος να έχει την αίσθηση ότι το οδηγεί από ένα μικροσκοπικό κάθισμα.

Πολλά drones μπορούν να δείξουν την προοπτική της κατάβασης στον καταρράκτη, αλλά μόνο τα FPV έχουν την εναέρια ταχύτητα και την ικανότητα ελιγμών για να το κάνουν αυτό με τρόπο που κάνει τον πιλότο – και τον θεατή – να αισθάνεται σαν να πετάει.

«Νιώθεις σαν πουλί», δήλωσε ο βαν Τζέισον στο CNN. «Μπορείς να πετάξεις όπου θέλεις».

Ο βαν Τζέισον, ένας Ελβετός πιλότος, ο οποίος διδάσκει διαδικτυακά ένα μάθημα για την κινηματογράφηση με FPV, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει καταγράψει διάφορες φυσικές σκηνές από την εναέρια προοπτική πρώτου προσώπου. Στο παρελθόν έχει τραβήξει τα Νησιά Φερόε, τη Μαδέρα, την Πορτογαλία, τις Φιλιππίνες, τους Δολομίτες και το Μάτερχορν.

Ο καταρράκτης Angel Falls γνωστός και ως «Το Πήδημα του Αγγέλου», είναι ο ψηλότερος στον κόσμο με ύψος περίπου 980 μέτρα. Για να γυρίσει την ταινία, ο βαν Τζέισον πέρασε δύο εβδομάδες ταξιδεύοντας στις ζούγκλες της Βενεζουέλας και εξερεύνησε την περιοχή με βάρκα, με τα πόδια, με ελικόπτερο και με drone.

ΠΗΓΗ: Petapixel

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος