Art Market Budapest 2022 με ελληνικές συμμετοχές

Array

Με ανακοίνωσή της η γκαλερί Άλμα κάνει γνωστή τη συμμετοχή της στη φετινή Art Market Budapest με τους Αντρέα Βούσουρα, Μιχάλη Κιούση, Κυριακή Μαυρογεώργη, Κωνσταντίνο Πάτσιο και Χαλίντ Χρυσίνα. «Πέντε φαινομενικά διαφορετικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους προτείνοντας μια πολυφωνική αφήγηση», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Αdreas Voussouras / Αντρέας Βούσουρας
Michalis Kiousis/ Μιχάλης Κιούσης
Kyriaki Mavrogeorgi/ Κυριακή Μαυρογεώργη
Konstantinos Patsios/ Κωνσταντίνος Πάτσιος
Halid Chrisinas/ Χαλίντ Χρυσίνας

6 – 9 Οctober 2022/ 6 – 9 Οκτωβρίου 2022
Bálna Budapest
Fővám tér 11-12., 1093 Budapest
Hours/ Ώρες:
Thursday, October 6: 11 am – 7 pm/ Πέμπτη (6/10): 11 πμ – 7 μμ
Friday, October 7: 11 am – 9 pm/ Παρασκευή (7/10): 11 πμ – 9 μμ
Saturday, October 8: 11 am – 7 pm/ Σάββατο (8/10): 11 πμ – 7 μμ
Sunday, October 9: 11 am – 7 pm/ Κυριακή (9/10): 11 πμ – 7 μμ

Art Market Budapest 2022 με ελληνικές συμμετοχέςΣτην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως: «Ο Αντρέας Βούσουρας χρησιμοποιώντας πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών και εκμεταλλευόμενος την τρίτη διάσταση μας ταξιδεύει σε ένα κόσμο συνειρμών. Στο Μιχάλη Κιούση, το χρώμα και το φως είναι κυρίαρχα, οι σκιές θεμελιώδεις, οι αναπαραστάσεις ρεαλιστικές αλλά και εξπρεσιονιστικά ελεύθερες, οι συνθέσεις γεμάτες σαφήνεια, δομική πληρότητα και με πλαστικότητα τέτοια, που οριακά θα μπορούσαν να σταθούν και ως γλυπτικές. Ο Κωνσταντίνος Πάτσιος μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρονικό της τέχνης από το σήμερα και την εννοιολογική τέχνη, ως την ποπ αρτ και τον εξπρεσιονισμό , μέσω των πολυσύνθετων κολαζ του. Οι φανταστικοί κόσμοι του Χαλίντ Χρυσίνα μας προκαλούν να αναρωτηθούμε τι μπορεί να διαμορφωθεί, μέσα από θέματα που απασχολόυν την καθημερινή μας ζωή, ενώ τα μοναδικά πορσελάνινα γλυπτά της Κυριακής Μαυρογεώργη, μέσα από το παιχνίδι της σύνθεσης ετερόκλητων υλικών με αναφορά σε διακοσμητικά μπιμπελό και εργόχειρα αστικών σπιτιών, καταδεκνύουν την υπαρξιακή και κοινωνική σύγκρουση των γυναικών στο σύγχρονο κόσμο.

Κάθε χρόνο, η κορυφαία αυτή διεθνής έκθεση τέχνης της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, συγκεντρώνει εκθέτες από 5 ηπείρους. Έτσι και φέτος, περισσότερες από 100 γκαλερί θα συμμετάσχουν στην Art Market Budapest με ζωγραφική, γλυπτική, εγκατάσταση, φωτογραφία και art projects, σε μια ποικιλόμορφη καλλιτεχνική πλατφόρμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος