Πέντε σημαντικές ισραηλινές βάσεις έγιναν στόχος στη διάρκεια του 12ήμερου πολέμου

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph ανέφερε ότι τουλάχιστον πέντε ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν άμεσα από ιρανικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια του 12ήμερου πολέμου.

Με βάση δεδομένα ραντάρ και δορυφόρων που εξέτασαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, έξι ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στη βόρεια, κεντρική και νότια κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Οι στοχευμένες τοποθεσίες περιλάμβαναν τη βάση Τζιπορίτ κοντά στη Ναζαρέτ, τη βάση Γκλιλότ, την αεροπορική βάση Τελ Νοφ, ένα κέντρο συλλογής πληροφοριών και μια σημαντική εγκατάσταση logistics.

Το Ισραήλ δεν ανακοίνωσε αυτά τα χτυπήματα και δεν μπορούν να αναφερθούν εσωτερικά λόγω αυστηρών νόμων στρατιωτικής λογοκρισίας. Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα θα περιπλέξουν περαιτέρω τη μάχη εντυπώσεων μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς κάθε πλευρά επιδιώκει να διεκδικήσει την απόλυτη νίκη.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι αυτά τα χτυπήματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις είναι επιπλέον των 36 άλλων χτυπημάτων που είναι γνωστό ότι έχουν διαπεράσει τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε οικιστικές και βιομηχανικές υποδομές.

Οι επιτυχημένες πυραυλικές επιθέσεις που αναγνωρίστηκαν από το Ισραήλ περιλαμβάνουν επτά επιθέσεις σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και ενέργειας, την καταστροφή μέρους του Ινστιτούτου Weizmann, ενός κορυφαίου επιστημονικού ερευνητικού κέντρου, και σοβαρές ζημιές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Soroka, ένα νοσοκομείο που βρίσκεται δίπλα στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion στη Beersheba, καθώς και επιθέσεις σε επτά πυκνοδομημένες κατοικημένες περιοχές που άφησαν άστεγους περισσότερους από 15.000 εποίκους.

Σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των ιρανικών πυραύλων αναχαιτίστηκαν, το ποσοστό των πυραύλων που έφτασαν με επιτυχία στους στόχους τους αυξήθηκε σταθερά κατά τις πρώτες οκτώ ημέρες του πολέμου.

Οι ειδικοί δήλωσαν ότι οι λόγοι που το Ιράν κατάφερε να «σπάσει» την ισραηλινή αεράμυνα είναι ασαφείς, αλλά μπορεί οφείλεται στη μείωση του αποθέματος πυραύλων αναχαίτισης του Ισραήλ, αλλά κα στις βελτιωμένες μεθόδους εκτόξευσης πυραύλων και την πιθανότητα το Ιράν να χρησιμοποιήσει πιο προηγμένους τύπους.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: lebanon24.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος