Το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε μία από τις πιο κρίσιμες εσωκομματικές του διαδικασίες, καθώς σήμερα τα μέλη του κόμματος καλούνται να εκλέξουν τους συνέδρους που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο της 27ης Μαρτίου. Η ψηφοφορία διεξάγεται από τις 7:00 έως τις 19:00 σήμερα Κυριακή (15/3) σε όλους τους δήμους της χώρας, με 5.800 υποψηφίους να διεκδικούν 3.800 θέσεις.
Η διαδικασία για την ανάδειξη συνολικά 4.000 συνέδρων αναμένεται να καθορίσει τους συσχετισμούς ενόψει της τριήμερης συνεδριακής μάχης (27–29 Μαρτίου στο Στάδιο Ταε Κβον Ντο). Ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, έχει προγραμματίσει να ψηφίσει στις 12:30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.
Κλίμα έντασης μετά τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου
Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται σε κλίμα εσωστρέφειας, μετά τη διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η ηγεσία επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση δεν αφορούσε διαφορετική άποψη, αλλά «λευκή απεργία» του βουλευτή σε κεντρικές επιλογές του κόμματος.
Στελέχη που διαφωνούν με τη διαγραφή επισημαίνουν ότι τέτοιες κινήσεις δεν βοηθούν την εικόνα του κόμματος ενόψει συνεδρίου, ενώ άλλοι παράγοντες τονίζουν την ανάγκη διασφάλισης της ενότητας και της συνοχής. Δεν λείπουν και οι φωνές που ζητούν προσπάθεια «επανασύνδεσης» με τον διαγραφέντα βουλευτή.
Τη θέση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου αναμένεται να καταλάβει ο Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο οποίος έχει στο παρελθόν διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά σύμφωνα με κομματικές πηγές έχει επανέλθει και θα ορκιστεί κανονικά.
Παρά τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης, οι αιχμηρές δηλώσεις εκατέρωθεν συνεχίζονται, δείχνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς το συνέδριό του εν μέσω κραδασμών. Η σημερινή εκλογική διαδικασία θεωρείται κρίσιμη για τη διαμόρφωση του εσωκομματικού τοπίου και την επόμενη ημέρα του κόμματος.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος