Πανελλαδικές 2026: Σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Σε μαθήματα προσανατολισμού εξετάζονται σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείωνστο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στην Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Υπενθυμίζεται, ότι η έναρξη των εξετάσεων έχει καθοριστεί να γίνεται στις 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00.

Η εξεταστική διαδικασία για τους μαθητές των ΓΕΛ θα συνεχιστεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου, όπου θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Χθες, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων εξετάστηκαν στο μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα). Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), τα θέματα ήταν σαφή και παρουσίαζαν ομαλή κλιμάκωση δυσκολίας, επιτρέποντας στους καλά προετοιμασμένους μαθητές να ανταποκριθούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Όπως επισημαίνει η ΟΕΦΕ, το Θέμα Α αφορούσε βασικές θεωρητικές έννοιες, το Θέμα Β επικεντρωνόταν στην ανάλυση χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, ενώ το Θέμα Γ εξέταζε θεμελιώδεις γνώσεις Στατιστικής. Το Θέμα Δ αφορούσε πρόβλημα ακροτάτων και εξέταζε την κατανόηση της μονοτονίας συνάρτησης, με το ερώτημα Δ4 να απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στις αλγεβρικές πράξεις.

Δείτε τις λύσεις των θεμάτων εδώ

Σημειώνεται πως εκτός από τις εκφωνήσεις των θεμάτων που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Παιδείας, ο σχολιασμός και οι λύσεις τους σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) είναι διαθέσιμα καθημερινά στην ειδική σελίδα του ertnews.gr, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος