Π.Ο.Υ: Θεμελιώθηκε στη Λυόν η Ακαδημία Δια βίου Μάθησης των Υγειονομικών και προσομοίωσης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης

Στρασβούργο, Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης

Την πανεπιστημιούπολη της Ακαδημίας του ΠΟΥ στη Λυόν, θεμελίωσαν πριν από λίγο σε μια συμβολική τελετή ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και ο επικεφαλής του ΠΟΥ Δρ. Τένδρος.

Πρόκειται για την εκπλήρωση μιας προηγούμενης δέσμευση μεταξύ των δυο μερών για τη δημιουργία μιας Ακαδημίας του ΠΟΥ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κρατών μελών του ΠΟΥ αλλά και οι ανάγκες ενός αυξανόμενου παγκόσμιου εργατικού δυναμικού υγείας για πρόσβαση στη δια βίου μάθηση, καθοδήγηση για την υγεία και την ανάπτυξη των ικανοτήτων καθώς ο ρυθμός των επιστημονικών ανακαλύψεων και των εξελίξεων της τεχνολογίας καθιστά πιο δύσκολο για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, να συμβαδίσουν με τις πρακτικές και τις πολιτικές υγείας που βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία.

«Οι φιλοδοξίες της Ακαδημίας του ΠΟΥ δεν είναι μετριοπαθείς. Θέλουν να μεταμορφώσουν τη διά βίου μάθηση στην υγεία παγκοσμίως», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, σημειώνοντας ότι «η πανδημία της COVID-19 είναι μια ισχυρή επίδειξη της αξίας των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και  τον λόγο για τον οποίο χρειάζονται τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες, ικανότητες και εργαλεία για να διατηρήσουν τις κοινότητές τους υγιείς και ασφαλείς».

«Η ποιότητα του εργατικού δυναμικού στον τομέα της υγείας είναι το κλειδί για την ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης υγείας», δήλωσε από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Μακρόν. «Η επένδυση σε συστήματα υγείας είναι ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας για μελλοντικές πανδημίες. Η επιτυχία απαιτεί πρωτοφανή συντονισμό όλων των παραγόντων. Ο ΠΟΥ είναι, φυσικά, βασικός παίκτης και η Ακαδημία του θα αποτελέσει βασική πλατφόρμα για τη διάδοση της μάθησης » κατέληξε.

Η Ακαδημία του ΠΟΥ θα προσφέρει περισσότερα από 100 μεγάλα προγράμματα εκμάθησης έως το 2023, κυρίως για τα εμβόλια ενάντια στην COVID-19 και σε μια απλοποιημένη πρόσβαση σε όλο το εύρος των εκατοντάδων προγραμμάτων ηλεκτρονικής μάθησης του ΠΟΥ, τα οποία βρίσκονται σήμερα σε 20 ψηφιακές πλατφόρμες μάθησης.

Όταν ανοίξει το 2024, η πανεπιστημιούπολη του Π.Ο.Υ στη Λυών θα διαθέτει χώρους υψηλής τεχνολογίας και ανθρωποκεντρικούς σχεδιασμένους για συνεργατική μάθηση, εκπαιδευτική έρευνα και καινοτομία. Θα φιλοξενήσει επίσης ένα κέντρο προσομοίωσης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης παγκόσμιας κλάσης που θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες υψηλής πιστότητας για να επιτρέψει στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να ενισχύσουν τις ικανότητές τους εν μέσω ρεαλιστικών σεναρίων που περιλαμβάνουν μαζικές απώλειες και επιδημίες ασθενειών. Πρώτη εκτελεστική διευθύντρια της Ακαδημίας ορίστηκε η κα. Δρ. Αγκνες Μουζίν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος