Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 31 τραυματίες από μεγάλης κλίμακας ρωσικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

Mεγάλης κλίμακας ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο προκάλεσαν τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 31 άλλων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης την Πέμπτη, καθώς η Ρωσία ενέτεινε τις επιθέσεις της κατά της Ουκρανίας μετά από μια βραχύβια εκεχειρία.

Η ουκρανική πρωτεύουσα δέχτηκε σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις νωρίς την Πέμπτη, με δημοσιογράφους του AFP να ακούν δυνατές εκρήξεις και να παρατηρούν τη χρήση συστημάτων αεροπορικής άμυνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 675 drones και 56 πυραύλους σε μια μαζική νυχτερινή επίθεση. Όπως ανέφερεται στην ανακοίνωση, η αεροπορική άμυνα κατέρριψε 652 drones και 41 πυραύλους. Καταγράφηκαν 38 χτυπήματα σε 24 τοποθεσίες, ενώ ζημιές από θραύσματα αναφέρθηκαν σε άλλες 18 τοποθεσίες.

«Ο εχθρός χτυπά το Κίεβο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους», έγραψε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram, προσθέτοντας ότι η πρωτεύουσα βρισκόταν «υπό έντονη εχθρική επίθεση».

Ο Τιμούρ Τκατσένκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, δήλωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 16 άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην πόλη.

Η κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανέφερε αργότερα ότι 31 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, τραυματίστηκαν σε επιθέσεις σε ολόκληρη την περιοχή του Κιέβου.

Με το ξημέρωμα, διασώστες αναζητούσαν επιζώντες στα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων στο Κίεβο.

Λίγο αργότερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε ότι από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης, η Ρωσία έχει εκτοξεύσει περισσότερα από 1.560 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Ουκρανίας.

«Συνολικά, από τα μεσάνυχτα χθες, η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει περισσότερα από 1.560 drones εναντίον των πόλεών μας και των κοινοτήτων μας», δήλωσε στο X. «Αυτές σίγουρα δεν είναι οι ενέργειες εκείνων που πιστεύουν ότι ο πόλεμος πλησιάζει στο τέλος του».

Οι επιθέσεις τόσο από τη Μόσχα όσο και από το Κίεβο ξανάρχισαν αφού η Ρωσία έληξε την τριήμερη εκεχειρία με την Ουκρανία την Τρίτη. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει την εκεχειρία την περασμένη εβδομάδα,

Ο Ζελένσκι προέτρεψε τον Τραμπ να συζητήσει το τέλος της σύγκρουσης κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του αυτή την εβδομάδα με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ.

Η Ρωσία βομβαρδίζει ουκρανικές πόλεις για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, αλλά συνήθως εξαπολύει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις με drones και πυραύλους τη νύχτα.

Την Τετάρτη, μια ομοβροντία από «τουλάχιστον 800 ρωσικά drones» που στόχευαν κυρίως τη δυτική Ουκρανία σκότωσε έξι άτομα και τραυμάτισε δεκάδες άλλα, δήλωσε ο Ζελένσκι.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος