ΥΠΟΙΚ για επίδομα θέρμανσης: Υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης – Περισσότεροι οι δικαιούχοι

«Με την απόφαση υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για τη στήριξη των νοικοκυριών στην αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους προμήθειας καυσίμων θέρμανσης κατά την τρέχουσα ενεργειακή κρίση και λαμβάνεται μέριμνα για την αύξηση των δικαιούχων και του ύψους του επιδόματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την δημοσίευση σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 5646) της ΚΥΑ, σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2022/2023.

Το υπουργείο επισημαίνει ακόμα ότι:

*Η χορήγηση του επιδόματος επεκτείνεται και στο φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη) πέραν του πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, του φυσικού αερίου, του υγραερίου, των καυσόξυλων, της βιομάζας (πέλετ) και της θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης. Επιπλέον, διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια και τα όρια της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας των αιτούντων, ώστε να ενταχθούν στην επιδότηση περισσότεροι δικαιούχοι, και αυξάνεται η βάση υπολογισμού και το ανώτατο ποσό του επιδόματος.

*Προβλέπεται διπλασιασμός του ποσού του επιδόματος, το οποίο δύναται να ανέλθει στα 1.600 ευρώ, για νέους δικαιούχους οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και για παλαιούς δικαιούχους οι οποίοι παύουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και το αντικαθιστούν με μία από τις λοιπές επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή με τηλεθέρμανση.

*Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί σε 3 δόσεις. Για τη διασφάλιση ρευστότητας στους καταναλωτές, κατά τη χορήγηση της πρώτης δόσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου 2022, οι παλαιοί δικαιούχοι δύνανται να λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης που τους είχε καταβληθεί κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Η προκαταβολή θα συμψηφίζεται με τις επόμενες καταβολές του επιδόματος.

*Για την καταβολή του επιδόματος έχει δεσμευθεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό ποσό ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 174 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης κατά τη χειμερινή περίοδο 2021/2022.

*Η χορήγηση προσαυξημένου επιδόματος θέρμανσης χειμερινής περιόδου 2022/2023 με ευνοϊκότερους όρους, που επιτρέπουν την υπαγωγή περισσότερων δικαιούχων στην επιδότηση, σε συνδυασμό με την επιδότηση της αξίας πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης κατά τη διάθεσή του στους τελικούς καταναλωτές, η οποία εφαρμόζεται από τη 14η Οκτωβρίου 2022, αποτελεί ακόμη ένα μέτρο που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά δίπλα στα ελληνικά νοικοκυριά και κατά την παρούσα, ενεργειακή, κρίση.

Ρεπορτάζ- Επιμέλεια: Κώστας Τσάβαλος 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος