Βρετανία: Στις 31/10 ανακοινώνεται το κυβερνητικό δημοσιονομικό σχέδιο

Array

Η Βρετανία θα δημοσιοποιήσει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο της και τις ανεξάρτητες προβλέψεις για τον προϋπολογισμό στις 31 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Η κυβέρνηση επρόκειτο να ανακοινώσει το σχέδιο, επιπροσθέτως ενός μινι-προϋπολογισμού που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο και προέβλεπε μειώσεις φόρων ύψους 45 δισεκ. στερλινών, στις 23 Νοεμβρίου.

Οι αγορές αντέδρασαν ωστόσο άσχημα στην ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου και στην έλλειψη συνοδευτικών ανεξάρτητων προβλέψεων, αυξάνοντας την πίεση στον υπουργό Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ να δράσει ταχύτερα και να καθορίσει πώς θα πληρώσει τη κυβέρνηση για τις φορολογικές περικοπές και ποια θα είναι η μακροπρόθεσμη επίπτωσή τους.

Σε επιστολή προς την κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ο Κουάρτενγκ ανέφερε πως η νέα ημερομηνία θα δώσει στο Γραφείο Δημοσιονομικής Ευθύνης (OBR) αρκετό χρόνο προκειμένου να αξιολογήσει τα επικαιροποιημένα επίσημα στοιχεία και θα επιτρέψει μια πλήρη διαδικασία προβλέψεων.

Η νέα ημερομηνία θα επιτρέψει επίσης στην Τράπεζα της Αγγλίας να κατανοήσει τα κυβερνητικά σχέδια φόρων και δαπανών προτού ανακοινώσει το επόμενο επιτόκιό της στις 3 Νοεμβρίου.

Ο Κουάρτενγκ είχε πει πως το OBR δεν θα είχε αρκετό χρόνο για να παράσχει ικανοποιητικές προβλέψεις για τις ανακοινώσεις που είχε κάνει στις 23 Σεπτεμβρίου, αν και το OBR αντέκρουσε την εκτίμηση αυτή.

Ο Κουάρτενγκ είπε επίσης σήμερα πως η νέα ημερομηνία θα δώσει περισσότερο χρόνο για την οριστικοποίηση του κυβερνητικού Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Σχεδίου.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος