Βιομηχανική παραγωγή: Αυξήθηκε 2,5% τον Σεπτέμβριο

Με ρυθμό 2,5% «έτρεξε» η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Σεπτέμβριο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 5,2%.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 2,5% τον Σεπτέμβριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2023, έναντι αύξησης 1,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2023 με το 2022.

Η εξέλιξη αυτή προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από την αύξηση:

*Κατά 9,6% του δείκτη ορυχείων- λατομείων.

*Κατά 5,2% του δείκτη μεταποίησης. Σε αυτό συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις στις εκτυπώσεις και αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων (23,7%), στη βιομηχανία δέρματος (23,2%), στην ποτοποιία (14,8%), στην παραγωγή βασικών μετάλλων (14,1%) και στην παραγωγή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (13,6%).

*Κατά 4,4% του δείκτη παροχής νερού.

Από τη μείωση:

*Κατά 8,9% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε μέσα επίπεδα το 9μηνο εφέτος, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 6,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2023.

Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 2,1% τον Σεπτέμβριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2024.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος