Το τέλος των μετρητών; Τι είναι το ψηφιακό ευρώ, τι αλλάζει και τι… δεν ξέρουμε

Πλησιάζει το τέλος των μετρητών, αλλά έτσι κι αλλιώς ήταν λίγα, είπε η παρουσιάστρια του Newsroom Σταυρούλα Χριστοφιλέα ζητώντας από τον διευθυντή του Ertnews Τάσο Οικονόμου να εξηγήσει τι σημαίνει ψηφιακό ευρώ.

«Δεν ξέρουμε πώς θα αλλάξει τον κόσμο το ψηφιακό ευρώ, αλλά σίγουρα οι απευθείας συναλλαγές ανάμεσα σε πολίτες θα είναι η νέα διάσταση, είπε ο κ. Οικονόμου μιλώντας για συναλλαγές με «φίλημα δύο κινητών τηλεφώνων».

«Ο πρώτος άνθρωπος που έκανε συναλλαγή με χρήμα αγόρασε μια πίτσα και αυτή τη στιγμή το Bitcoin έχει 32.000 ευρώ το ένα. Είναι κάτι που δεν θα το δούμε στο ψηφιακό ευρώ και νομίζω ότι αυτή είναι και η προσπάθεια», είπε ο Τάσος Οικονόμου.

«Δε θα δούμε περιστατικά χαμένων περιουσιών από κλοπή σκληρού δίσκου όπως έχει συμβεί πολλάκις με τις καταθέσεις σε κρυπτονομίσματα»

«Όταν θα έχουμε το ψηφιακό ευρώ, αυτό που δεν θα αλλάξει είναι να παίρνουμε, να χρησιμοποιούμε ένα ευρώ και τη μία μέρα να παίρνουμε μια πίτσα και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα τριών ετών να παίρνουμε ένα αυτοκίνητο με το ίδιο ευρώ. Θα μου πείτε, αυτό είναι ακραίο. Ακριβώς αυτό συνέβη με το Bitcoin. Ο πρώτος άνθρωπος που έκανε συναλλαγή με χρήμα αγόρασε μια πίτσα και αυτή τη στιγμή το Bitcoin έχει 32.000 ευρώ το ένα. Είναι κάτι που δεν θα το δούμε στο ψηφιακό ευρώ και νομίζω ότι αυτή είναι και η προσπάθεια» είπε o Τάσος Οικονόμου.

Η αλλαγή που φέρνει το ψηφιακό ευρώ

«Η κύρια αλλαγή είναι ότι θέλω να δώσω στη Σταυρούλα 100 ευρώ. Θα φιληθούν τα κινητά μας και θα μεταφερθούν», είπε ο Τάσος Οικονόμου προσθέτοντας:

«Η ψηφιακή οικονομία αυτή τη στιγμή υπάρχει. Ψηφιακές συναλλαγές γίνονται. Έχουμε κάτσει πολλές φορές στην ουρά και βλέπουμε κάποιον να πληρώνει με το κινητό του, ακόμα και με το ρολόι του. Αυτό που δεν υπάρχει είναι οι απευθείας συναλλαγές ανάμεσα σε πολίτες».

Στην ερώτηση του Μάκη Προβατά τι θα διευκολύνει όλο αυτό, ο Τάσος Οικονόμου απάντησε ότι «είναι δεδομένο ότι θα αποτρέψει τη στρέβλωση να πάρουν μεγάλο μέρος των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών ανεπίσημακρυπτονομίσματα από ιδιώτες. Σας θυμίζω την περίπτωση όπου ο Ίλον Μασκ αποφάσισε να σαμποτάρει το Ντοτσκόιν το οποίο και εκτοξεύτηκε. Άρα το ψηφιακό ευρώ θα έρθει για να δώσει τέλος στις στρεβλώσεις».

Πηγή: ΕΡΤ -Εκπομπή Newsroom

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος