Το φυσικό αέριο επεκτείνεται στη Στερεά Ελλάδα με αφετηρία τη Λαμία         

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση το έργο επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Λαμία και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΔΑ και της αναδόχου ένωσης εταιρειών «INTRAKAT – ΕΡΓΩ ΑΤΕ».

Όπως ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), το έργο στην Λαμία είναι προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδια και δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Λαμία θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το 2023.

Στο πλαίσιο του έργου, θα κατασκευαστούν 100 νέα χιλιόμετρα δικτύου, ενώ θα γίνουν περισσότερες από 4.500 νέες συνδέσεις καταναλωτών, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βιομηχανιών, αλλά και δημόσιων κτηρίων, όπως σχολεία, νοσοκομεία, αθλητικοί χώροι κ.ά. Εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία, αυτή θα καλυφθεί πλήρως και ο αριθμός των συνδέσεων θα είναι πολλαπλάσιος.

Μετά τη Λαμία, ακολουθούν οι Χαλκίδα και η Θήβα, για τις οποίες οι διαδικασίες της οριστικής έγκρισης των έργων αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Λιβαδειά, η Άμφισσα και το Καρπενήσι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος