Θ. Πελαγίδης (Υποδ. ΤτΕ): Η οικονομία κρατήθηκε στο πρώτο κύμα, το στοίχημα είναι να κρατηθεί και τώρα

Τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας, η ελληνική οικονομία κρατήθηκε στο  πρώτο κύμα της πανδημίας και το στοίχημα είναι να κρατηθεί και σήμερα, υπάρχουν πόροι, όμως δεν είναι άπειροι, ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Θεόδωρος Πελαγίδης.

Ο κ. Πελαγίδης είπε ακόμη  ότι δεν υπάρχουν στον ορίζοντα νέα μνημόνια και πως με την αρωγή των κοινοτικών πόρων είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση ενώ συμπλήρωσε  ότι και μετά την πανδημία  τα μέτρα διευκόλυνσης της οικονομίας θα συνεχιστούν.

Μετά την  πανδημία θα έχουμε μια άλλη οικονομία σημείωσε ο υποδιοικητής, έχουν πληγεί οι υπηρεσίες και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα παροχής υπηρεσιών, υπάρχουν μελέτες  που καταγραφούν πως μόνο 2 στις 3 επιχειρήσεις θα αντέξουν , μιλαμε για ένα άλλο τοπίο ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το καλοκαίρι του 2021 μπορεί να μην σαν και αυτό του 2018 και 2019, όμως σαφώς θα είναι εάν καλύτερο καλοκαίρι τόνισε ο κ. Πελαγίδης.

Τέλος για το χρέος, ο κ. Πελαγίδης επεσήμανε πως είναι εξυπηρετήσιμο και πως αργότερα θα δούμε ίσως και μια νέα ρύθμιση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος