Τέλος από την Adidas στη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ λόγω των αντισημιτικών του σχολίων

Array

Η Adidas τερμάτισε την Τρίτη τη συνεργασία της με τον Kanye West, αφού ο μουσικός έκανε μια σειρά από προσβλητικά και αντισημιτικά σχόλια.

Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους. Τα πρόσφατα σχόλια και οι ενέργειες του Ye ήταν απαράδεκτα, μισητά και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας για πολυπολιτισμικότητα και συμπερίληψη, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη».

«Μετά από ενδελεχή έλεγχο, η εταιρεία έλαβε την απόφαση να τερματίσει αμέσως τη συνεργασία με τον Ye, να σταματήσει την παραγωγή προϊόντων με το σήμα Yeezy και να σταματήσει όλες τις πληρωμές προς τον Ye και τις εταιρείες του. Η Adidas θα σταματήσει την επιχείρηση Adidas Yeezy με άμεση ισχύ».

Ακόμα ανέφερε ότι αυτό θα έχει βραχυπρόθεσμη αρνητική επίπτωση έως και 250 εκατ. ευρώ (246 εκατ. δολάρια) στα καθαρά κέρδη του 2022.

Ο γερμανικός γίγαντας αθλητικών ειδών είχε αντιμετωπίσει πιέσεις μεταξύ άλλων από πολίτες και τους ίδιους τους υπαλλήλους του να σταματήσει τη συνεργασία με τον Ye, ο οποίος δήλωσε σε ένα podcast στις 16 Οκτωβρίου: «Μπορώ να λέω αντισημιτικά πράγματα και η Adidas δεν μπορεί να με απορρίψει. Τώρα τι γίνεται;».

Η μετοχή της Adidas υποχώρησε κατά 4% στις πρωινές συναλλαγές στη Φρανκφούρτη, μόλις το Bloomberg ανέφερε -νωρίς το πρωί- ότι σχεδίαζε να τερματίσει τη συγκεκριμένη συνεργασία.

Η μάρκα Yeezy αποφέρει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην Adidas, το 10% των εσόδων της, σύμφωνα με αναλυτή της Morningstar.

Πηγή: CNBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος