Αυτό είναι το προσχέδιο της Κομισιόν για την ενέργεια που έχει στη διάθεσή της η ΕΡΤ

Array

Στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει η νέα συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις της Κομισιόν, όπως ανακοίνωσε η τσεχική προεδρία. Σύμφωνα με το προσχέδιο, που έχει στη διάθεσή της η ΕΡΤ, προβλέπεται η επιβολή έκτακτου φόρου τουλάχιστον 33% στα υπερκέρδη των εταιρειών πετρελαίου, αερίου, άνθρακα, αλλά και διύλισης.

Προτείνει επίσης την την επιβολή πλαφόν στα κέρδη των παραγωγών ηλεκτρικού ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και πυρηνικά εργοστάσια. Η ανώτατη τιμή αναμένεται να οριστεί στα 180 έως 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της επιβολής πλαφόν στο φυσικό αέριο, απ` όπου κι αν προέρχεται, αναμένεται να συζητηθεί στο άτυπο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών Ενέργειας στην Πράγα στις 11 και 12 Οκτωβρίου σύμφωνα με πηγές της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ, Ειρήνης Ζαρκαδούλα. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως υπάρχει συνεργασία Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου για κοινή πρόταση στο θέμα. Πάντως δεν αποκλείεται να απασχολήσει και την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Πράγα που θα έχει προηγηθεί.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος