Συμβολική διαμαρτυρία με μουσική απόψε κι αύριο στους χώρους εστίασης (video)

Ο κλάδος της εστίασης λειτουργεί με το 80%, καθώς ένα 20% των καταστημάτων εστίασης πανελλαδικά δεν άνοιξαν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Καββαθάς πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.).

Υπολογίζουμε ότι 15.000 με 18.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστές σημείωσε ο κ. Καββαθάς. Από αυτές πάνω από 1.000 έχουν κλείσει οριστικά, έχουν βάλει λουκέτο.

Αυτό που συμβαίνει με τον κλάδο σε σχέση με τα τμήματα εκείνα που έχει απαγορευτεί η λειτουργία τους είναι τραγικό, λέει ο κ. Καββαθάς. Λειτουργούν τα σχολεία, λειτουργούν τα Καζίνο, τα ΟΠΑΠ play, ο κόσμος συνωστίζεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά ένα καφενείο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε εσωτερικό χώρο! Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά! Ελπίζω σήμερα η κυβέρνηση να πάρει τη σωστή απόφαση και να ανοίξει τον κλάδο στο σύνολό του, κατέληξε.

Απαραίτητη η μουσική

Τις καθημερινές η κίνηση στα καταστήματα είναι υποτονική κι αυτό επιδεινώνει τα προβλήματα. Επίσης η μη χρήση μουσικής δημιουργεί επιπλέον προβλήματα. Συμπαραστέκομαι και συμπάσχω με τους συναδέλφους για αυτή την διαμαρτυρία που κάνουν σήμερα. Ελπίζω σήμερα Παρασκευή η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και στην συνέχεια η Πολιτεία να αποφασίσει την άρση της απαγόρευσης, είπε ο κ. Καββαθάς.

O Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης

Στους χώρους εστίασης η μουσική είναι απαραίτητη γιατί προσελκύει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για αυτό ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης αποφάσισε σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο να κάνει μια συμβολική διαμαρτυρία και από τις 21:00 έως τις 23:45 να βάλουν μουσική στα καταστήματά τους, είπε η Χριστίνα Αχιλλιά μέλος του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης.

Θέλουμε να ακουστεί ξανά μουσική στα μαγαζιά μας, θεωρούμε ότι είναι ένα άδικο μέτρο το να ανοίξουμε χωρίς μουσική, κάνει κακό σε όλους, επιβαρύνει την ψυχική μας υγεία, υποστηρίζει η κ. Αχιλλιά.

Δήμοι και τραπεζοκαθίσματα

Άλλο μεγάλο θέμα που μας απασχολεί, λέει η κ. Αχιλλιά, είναι τα τέλη που πληρώνουμε στον Δήμο για τα τραπεζοκαθίσματα, παρότι ήμασταν κλειστά για ένα εξάμηνο και δεν βγάζαμε τραπεζοκαθίσματα έξω.
Πιστεύαμε ότι όσα δεν έχουν πληρωθεί, συν τα πρόστιμα, θα μπουν σε ρυθμίσεις, κάτι που δεν έγινε. Το θέμα είναι αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών και περιμένουμε τη σχετική απόφαση από εκείνους λέει η κ. Αχιλλιά.

Σχετικά με τα δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα, από τους 332 δήμους, μόνο οι 100 έχουν εφαρμόσει την ΠΝΠ 23/3/20 που καθορίζει την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων που είναι κλειστές με κρατική εντολή. Αυτό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τον κλάδο και χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση που περιμένουμε η κυβέρνηση να κάνει άμεσα τόνισε ο κ. Καββαθάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος