Στα σκαριά νέα αύξηση της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος

Με την χονδρική τιμή του ρεύματος σταθερά πάνω από 200 ευρώ τη μεγαβατώρα το Νοέμβριο, οικιακοί καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις αγωνιούν για το επιπλέον κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν.

Με βάση τα δεδομένα, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα αύξηση της επιδότησης του ρεύματος για όλους τους καταναλωτές της χαμηλής τάσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μηνιαία έκπτωση για τις καταναλώσεις του Νοεμβρίου στα τιμολόγια ρεύματος μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και τα 35-40 ευρώ. Από 18 ευρώ τον Οκτώβριο και 8 ευρώ τον Σεπτέμβριο. Η επιδότηση ισχύει  για τις πρώτες 300 κιλοβατώρα το μήνα.

Τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών θα χρηματοδοτηθούν με επιπλέον 150 εκατομμύρια ευρώ από τα έσοδα του Ταμείου Δικαιωμάτων Ρύπων.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού για τη στήριξη των καταναλωτών, που θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν οι τιμές ενέργειας ξεπερνούν τα όρια.

Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για το επίδομα θέρμανσης, μετά την κατάθεση σχετικής τροπολογίας. Η υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες αναμένεται την Παρασκευή και αμέσως μετά θα ανοίξει η  πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων.

Το συνολικό ποσό φθάνει τα  168 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προβλέπεται και ποσό 40 εκατομμύρια ευρώ για την επανασύνδεση ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Χριστοφιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος