Ρύθμιση χρεών λόγω covid: Διευκρινίσεις για τις δύο τροπολογίες του υπουργείου Οικονομικών από δικηγόρο (video)

Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις παίρνουν μια ανάσα μέσω του νόμου που αναμένεται να ψηφιστεί σε λίγες ημέρες και αφορά βεβαιωμένες οφειλές σε εφορία και ΕΦΚΑ από 1/3/2020 έως 31/7/2021 είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ η δικηγόρος Άννα Κόρσανου.

Η ρύθμιση μπορεί να είναι από 3 έως 6 έτη και από 36 άτοκες δόσεις έως 72 δόσεις (έντοκες). Η κατώτατη μηνιαία δόση είναι 30 ευρώ για οφειλή κάτω από 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για οφειλή πάνω από 1.000 ευρώ.

  • Αφορά πληττόμενες από κορωνοιό επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα σε αναστολή εργασίας, ανέργους, και όσους εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια.

Ανάλογη ρύθμιση (36 ή 72 δόσεις) γίνεται και για χρέη προς τον ΕΦΚΑ από μη μισθωτούς για οφειλές από τον Φεβρουάριο του 2020 έως και τον Ιούνιο του 2021.

Επίσης, είπε η κ. Κόρσανου, υπάρχει η επιλογή για διαγραφές οφειλών – μέχρι κάποιο ποσό – σε εφορία και ΕΦΚΑ για όλους μέσω της πλατφόρμα εξωδικαστικού μηχανισμού.

Μπορούν να γίνουν και διμερείς διαπραγματεύσεις με ΕΦΚΑ και ΔΟΥ ακόμα και αν δεν συμφωνούν οι Τράπεζες.

Όσον αφορά στην πλατφόρμα εξωδικαστικού μηχανισμού, η κ. Κόρσανου ανέλυσε τα προβλήματα που παρουσιάζονται κι έδωσε αρκετές διευκρινίσεις, ενώ είπε ότι οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται και μέσα στον Ιούλιο.

  • Σχετικά με τα μέτρα εκτέλεσης, αυτά αναστέλλονται ΜΕΤΑ την υποβολή της οριστικής αίτησης μέσω της πλατφόρμας, και για ένα δίμηνο, όχι νωρίτερα όταν γίνεται απλώς η σύνταξη της αίτησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος