Ράλι στα χρηματιστήρια προκαλούν οι εξελίξεις για το εμβόλιο

Μεγάλη άνοδος σήμερα στα χρηματιστήρια καθώς φαίνεται ότι οι επενδυτές αξιολογούν θετικά την εκλογή Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ και φυσικά γεμίζουν αισιοδοξία από τα καλά νέα για το εμβόλιο κατά της Covid 19.

Σημειώνεται ότι Pfizer και η γερμανική BioΝΤech ανακοίνωσαν αποτελεσματικότητα άνω του 90% για το πειραματικό της εμβόλιο που αναπτύσσουν. Τα αρχικά δεδομένα από μια ευρεία κλινική μελέτη της Φάσης 3 στη οποία έλαβαν μέρος εθελοντές θεωρούνται άκρως ενθαρρυντικά και είναι τα πρώτα θετικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν εταιρείες έπειτα από ελέγχους τέτοιας κλίμακας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο άνω του 4%. Πριν από λίγο, ο DΑΧ σημείωνε άνοδο 5,72%, ο FTSE στο + 5,68% και ο CAC +7,98%. Ανοδικά κινείται και η Wall Street με τον Dow Jones στο +4,45%.

Όπως αναφέρει το CNBC, η ανακοίνωση για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου θεωρήθηκε από τη Wall Street ως ένδειξη ότι η φαρμακευτική βιομηχανία μπορεί σύντομα να έχει έναν βιώσιμο τρόπο να ελέγξει μια ασθένεια που έχει εκτροχιάσει την οικονομία των ΗΠΑ για μεγάλο μέρος του 2020 και έχει σκοτώσει περισσότερους από 230.000 Αμερικανούς.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη είδηση είχε θετικό αντίκτυπο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον γενικό δείκτη να καταγράφει λίγο πριν τις 5 το απόγευμα εντυπωσιακή άνοδο άνω του 11%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος