“Πετάει” ο ελληνικός τουρισμός – Πενταπλάσιες οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ

Αισιοδοξία επικρατεί στη χώρα μας για τον τουρισμό, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι “απογειώνονται” οι αφίξεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα, Δημήτρη Οικονόμου, η αεροπορική κίνηση το πρώτο τρίμηνο παρουσιάζει αύξηση 300% αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς από 1,2 εκατ. επιβάτες το α τρίμηνο του 2021, φέτος έφθασαν στην Ελλάδα 4,5 εκατ. επιβάτες το ίδιο διάστημα. Τα στοιχεία αυτά της ΥΠΑ αποτελούν προάγγελο ότι και η υπόλοιπη τουριστική σεζόν θα κινηθεί σε αρκετά υψηλά νούμερα.

Σύμφωνα με μελέτη, 25% είναι φέτος η αύξηση σε κρουαζιέρες που ξεκινούν από την Ελλάδα, ενώ πενταπλάσιες είναι φέτος οι απευθείας πτήσεις από αμερικανικές πόλεις σε σχέση με πέρυσι.

Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν προγραμματίσει μόνο για τον Μάιο πάνω από 1.000.000 περισσότερες θέσεις προς την Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι. “Αν καλυφθεί ένα 70-80% μιλάμε για πάνω από 700.000-800.000 παραπάνω κόσμο φέτος σε σχέση με το 2021, μόνο τον Μάιο” τόνισε ο κ. Οικονόμου στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις“.

Η εξέλιξη του πολέμου είναι καθοριστικής σημασίας για όλο τον ευρωπαϊκό τουρισμό. Μια δυσμενής εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες. Υπάρχει όμως συγκρατημένη αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει κάποια κλιμάκωση”, πρόσθεσε και εξήγησε ότι η ρωσική και ουκρανική αγορά στο σύνολό της ήταν το 6% της τουριστικής κίνησης της Ελλάδας το 2019. “Η απώλεια αυτή έχει σημασία αλλά κυρίως για περιοχές που δούλευαν με τη ρωσική αγορά” εκτίμησε ο κ. Οικονόμου.

Τέλος, ανέφερε ότι 30 νέα πεντάστερα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν φέτος το καλοκαίρι στη χώρα μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος