ΠΟΕΜ: Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις με τον ΣΕΒ για τη ΣΣΕ των Μεταλλεργατών

«Την απογοήτευση της για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τον ΣΕΒ για σύναψη Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ).

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία αναφέρει πως: «Η στάση των εργοδοτών ήταν ξεκάθαρη εξαρχής, με προφάσεις και προσχήματα αρνήθηκαν να συμφωνήσουν στο πλαίσιο των αιτημάτων μας.

Η στάση των εργοδοτών δεν μας εκπλήσσει. Ο ΣΕΒ διαφωνεί σε ζητήματα όπως αυξήσεις στους μισθούς (που να καλύπτει στο ελάχιστο τις αυξήσεις του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού), επίδομα γάμου (που είναι ούτως ή άλλως μέρος της Γεν. ΕΣΣΕ), επιδόματα συνθηκών εργασίας (επικίνδυνο και ανθυγιεινό), ωράρια εργασίας, ακόμη και για την επαναφορά των τριετιών !

Είναι σαφές ότι η εργοδοσία με την στάση της αυτή, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για συμπίεση προς τα κάτω των δικαιωμάτων μας, ακόμη και σε καιρούς ανάπτυξης.

Η μείωση των μισθών και η χειροτέρευση των όρων εργασίας μας, επήλθε με την εφαρμογή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου [Π.Υ.Σ. 6/2012], η οποία κατάργησε τις Συλλογικές Συμβάσεις. Η Συλλογική Σύμβαση αποτελεί ασπίδα και θωράκιση για τις ανάγκες και τα συμφέροντα των όλων εργαζομένων.

Μια Συλλογική Σύμβαση εργασίας που θα κερδηθεί με τον αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων, με παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις καθώς και με ότι άλλες μορφές επιλέξουμε μαζί με τους εργαζόμενους ενωμένοι κάτω από το κοινό μας συμφέρον.

Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Σωματείων του Κλάδου όπου συζητήθηκαν ενδελεχώς τα δεδομένα και τα προβλήματα που προέκυψαν μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις με τον ΣΕΒ.

Η Διοίκηση της ΠΟΕΜ, λαμβάνοντας υπόψη της τα συμπεράσματα και τις προτάσεις που καταγράφηκαν στην εν λόγω σύσκεψη, θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να δρομολογηθούν δράσεις που στόχο θα έχουν την υπογραφή μιας κλαδικής ΣΣΕ που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των Μεταλλεργατών».

Σχετική είδηση: Διάσταση απόψεων μεταξύ ΠΟΕΜ και ΣΕΒ για τη ΣΣΕ των μεταλλεργατών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος