ΠΟΕΕΤ: Να επανέλθει το μέτρο της αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Σε σχολιασμό των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού.
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση: «Δεν μας έκανε πλέον καμία εντύπωση η εξαγγελία των νέων μέτρων της Κυβέρνησης κατά της διασποράς του κορονοϊού και της μετάλλαξης «Όμικρον».

Η εστίαση και η νυκτερινή διασκέδαση είναι η εστία υπερμετάδοσης!!!
Κλείνει λοιπόν για άλλη μια φορά ο κλάδος που απασχολούνται περίπου 330.000 εργαζόμενοι σε 66.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Η Κυβέρνηση σαν να μην έχει καταλάβει απολύτως τίποτα σχεδόν 2 χρόνια τώρα, συρρικνώνει την λειτουργία της οργανωμένης εστίασης και διασκέδασης και δίνει πάλι τη δυνατότητα να διοργανώνονται παράνομα «πάρτυ» σε σπίτια και αποθήκες.

Το κωμικό βέβαια της υπόθεσης είναι πως αφού η Κυβέρνηση διαπίστωσε και αποφάσισε πως ο κλάδος μας είναι υπεύθυνος για την έκρηξη των κρουσμάτων δεν προχωρά άμεσα στην εφαρμογή των νέων μέτρων αλλά μετά από 8 μέρες (βλέπεις τα λεφτά του ρεβεγιόν είναι πολλά).

Φυσικά δεν μας είπε η Κυβέρνηση πως θα επιβιώσουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στα νυκτερινά μαγαζιά διασκέδασης τα οποία ουσιαστικά τα κλείνει, αλλά και οι χιλιάδες εργαζόμενοι της εστίασης που θα χάσουν τη δουλειά τους, καθώς μη γελιόμαστε η συρρίκνωση για άλλη μια φορά του ωραρίου των επιχειρήσεων θα επιφέρει χαμένες θέσεις εργασίας».

Συνεχίζοντας η ΠΟΕΕΤ επισημαίνει πως: «Είναι η πρώτη φορά που δεν ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης των εργαζομένων αποδεικνύοντας πως για την Κυβέρνηση είμαστε απλοί αριθμοί και αναλώσιμοι!!
Η Ομοσπονδία μας ζητά άμεσα να επανέλθει το μέτρο της αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα πληγούν από τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.

Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα εισοδήματος των εργαζομένων!!!
Εδώ και δύο χρόνια έχουμε δοκιμαστεί και έχουμε χάσει τις ζωές μας από τις παλινωδίες της Κυβέρνησης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος