ertnews.gr

Πετρέλαιο: O ΟΠΕΚ+ μειώνει την παραγωγή πετρελαίου κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ+), συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αποφάσισαν μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως
05/09 16:18
Πετρέλαιο: O ΟΠΕΚ+ μειώνει την παραγωγή πετρελαίου κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως

(AP Photo/Lisa Leutner, File)

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ+), συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αποφάσισαν να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως, υπογραμμίζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τις τιμές του αργού που έχουν υποχωρήσει λόγω των φόβων για ύφεση.

Η απόφαση της Δευτέρας (5/9) των υπουργών Ενέργειας σημαίνει ότι η περικοπή για τον Οκτώβριο ανατρέπει την κυρίως συμβολική αύξηση της ίδιας ποσότητας τον Σεπτέμβριο. Η κίνηση έρχεται μετά τη δήλωση του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας τον περασμένο μήνα ότι ο όμιλος θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή ανά πάσα στιγμή.

Οι παραγωγοί πετρελαίου, όπως η Σαουδική Αραβία, έχουν αντισταθεί στις εκκλήσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να αντλήσουν περισσότερο πετρέλαιο για να μειώσουν τις τιμές της βενζίνης και την επιβάρυνση των καταναλωτών.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα έκρηξη στις τιμές του φυσικού αερίου – Το σχέδιο της Ευρώπης για την ενεργειακή κρίση

Πηγή: Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version